Yunan Bakan Dendias, Libya'ya ayak basmadan geri döndü

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, resmi ziyaret için gittiği Libya'ya inmeden geri döndü. Uçaktan inmeyi reddeden Dendias'ın tavrı, Libya'da tepkilere neden oldu.

DÜNYA 17.11.2022, 13:22 18.11.2022, 17:16 Hakan Öksüz
Yunan Bakan Dendias, Libya'ya ayak basmadan geri döndü

Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed Menfi ile bugün Trablus'ta görüşme yapacağı açıklanan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın, sonraki durağının Tobruk olacağı kaydedilmişti. Burada Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih ile görüşecek Dendias, Resmi ziyaretler kapsamında Libya'nın Trablus kentine gitti ancak uçaktan inmeyi reddetti.

"Yürüttüğü kaba politikaya rağmen davet etmiştik"

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın tüm ikna çalışmasına rağmen uçaktan inmemesi ve herhangi bir açıklama yapmadan ülkesine geri dönmesi, dünya basınında yankı uyandırdı. Dendias'ın tavrına dair açıklamada bulunan Libya Dışişleri Bakanlığı, "Devletimizin çıkarları aleyhine açıklamalar yapmasına ve yürüttüğü kaba politikaya rağmen onu Trablus'a davet etmiştik." denildi.

"Bu davranış kabul edilemez"

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'ın diplomatik usullere uyarak Libya Dışişleri Bakanı ile görüşmesinin beklendiği ancak bunun gerçekleşmediği belirtilen açıklamada, "Hiçbir açıklama yapmadan ve uçaktan inmeden geri gitti. Bu davranış kabul edilemez. Libya Devleti'nin egemenliğini ve uluslararası toplumdaki prestijini korumak adına uygun tedbirler alınacaktır." ifadelerine yer verildi. 

Yorumlar (0)