Yunan askerleri bu hâle getirdi

Yunan askerlerinin düzensiz göçmenlere iki gün yemek ve su vermedikleri, tüfek dipçiğiyle dövülerek nehre atıldıkları iddia edildi.

DÜNYA 21.11.2019, 09:35
Yunan askerleri bu hâle getirdi

Yunan hudut askerleri tarafından darbedildikten sonra Türkiye'ye zorla gönderildiklerini öne süren düzensiz göçmenlerin tedavileri yapıldı.

Edinilen bilgilere göre, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı hudut birliği askerleri, İpsala ilçesi yakınlarındaki "yasak askerî bölge"de yaptıkları kontrollerde aralarında darbedilmiş kişilerin de bulunduğu 30 düzensiz göçmeni yakaladı.

Düzensiz göçmenler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İl Göç İdaresine gönderildi.

Yaralı 3 göçmen ise sağlık kontrolleri sırasında tedavi edildi.

Vücutlarında darp izleri olan göçmenler, yaşadıklarını tercüman aracılığıyla aktardılar.

"Asker beni tüfekle dövdü"

Yunanistan'a geçtikten sonra Yunan askerleri tarafından yakalandıklarını ve askerlerin kendilerine çok kötü davrandığını söyleyen Pakistan uyruklu Süleyman Biyen, askerin, ellerini arkadan bağladıktan sonra kendisine vurmaya başladığını anlattı.

Süleyman Biyen, "Bizi bir evde iki gün tuttular, yemek ve su vermediler. Sonra nehir kenarına getirdiler ve dövmeye başladılar. Asker beni tüfekle dövdü, vücudumun her tarafı morardı. Allah razı olsun Türkiye'den, tedavimi yaptırdı. Bize su ve yemek verdiler " dedi.

"Kafama dipçikle vurdular, bayıldım"

Afganistan uyruklu Bilal Tahi de Yunanistan'da yakalandıktan sonra Yunan askerinin silah dipçiğiyle kafasına vurması sonucu bir süre baygın yattığını anlattı.

Yunanistan'da asker ve polislerin düzensiz göçmenlere çok kötü davrandığını belirten Bilal Tahi, "Bir gün orada kaldıktan sonra beni zorla nehre attılar. Kendimi Türk askerine teslim ettim. Asker alır almaz beni hastaneye götürdü. Çok şükür buradayım ve iyiyim." diye konuştu.

Yorumlar (0)