"Yunan adalarındaki sığınmacılar yüksek risk altında"

Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünden yapılan açıklamada, "Virüsle mücadeleye yönelik önerilen önlemlerin Moria kampında uygulanması neredeyse imkansız" denildi.

DÜNYA 13.03.2020, 15:01
"Yunan adalarındaki sığınmacılar yüksek risk altında"

Aşırı kalabalık ve hijyenik olmayan şartların olduğu Yunan adalarındaki sığınmacı kamplarında, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının hızlı şekilde yayılabileceği uyarısı geldi.

Sınır Tanımayan Doktorlardan (MSF) yapılan yazılı açıklamada, Midilli'de yaşayan bir kadında Covid-19 (yeni tip koronavirüs) saptanması sebebiyle Moria kampında yaşayan sığınmacıların güvenli yere taşınmaları gerektiği vurgulandı.

Hijyenik olmayan koşullar ile sağlık hizmetlerine sınırlı erişimin, koronavirüsün yayılması için uygun zemin hazırladığının altı çizilen açıklamada, ''Kampın bazı noktalarında 1300 kişi için sadece bir musluk bulunuyor. Bazı çadırlarda 10 kişi kalıyor. Bu şartlarda virüsle mücadeleye yönelik önerilen önlemlerin Moria kampında uygulanması neredeyse imkansız.'' denildi.

Sığınmacıların Moria gibi kamplarda kalmaya devam ettikleri müddetçe koronavirüs açısından yüksek risk altında olacakları belirtilen açıklamada, Yunan hükümetine, ''sığınmacıları derhal daha güvenli bir yere taşı" uyarısı yapıldı.

Ada'daki Plomari kasabasında bir süpermarkette çalışan 40 yaşındaki kadında salı günü Covid-19 (koronavirüs) saptanmıştı.

Yorumlar (0)