Yunan adaları alev alev

Yunanistan'a bağlı Midilli Adası'nın Vatera Bölgesi'nde dün sabah saatlerinde çıkan orman yangınının bir köye sıçraması neticesinde bazı evler hasar aldı. Diğer yandan, Meriç Bölgesi'ndeki Sofulu beldesinde geçtiğimiz perşembe günü meydana gelen yangın an itibarıyla kontrol altına alınabilmiş değil.

DÜNYA 24.07.2022, 01:28
Yunan adaları alev alev

Yunan medyasında yer alan haberler doğrultusunda, bir türlü söndürülemeyen yangın, geniş ormanlık bölgenin yer aldığı Vrisa Bölgesi'ne doğru ilerlemeye başladı. Karadan ve havadan süren söndürme faaliyetlerini Yunanistan Silahlı Kuvvetleri de destekledi. Gereksinim duyulması durumunda yerleşim bölgelerinin denizden tahliyesi için Sahil Güvenlik ve Deniz Kuvvetleri de hazır duruma getirildi.

Meriç Bölgesi'ndeki yangın da devam ediyor

Diğer yandan, ülkenin Meriç Bölgesi'ndeki Sofulu beldesinde geçtiğimiz perşembe günü meydana gelen yangın an itibarıyla kontrol altına alınabilmiş değil.

Orman Genel Müdürü Vangelis Gudufas tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Lira Barajı dolaylarında başlayıp Dadia Ormanı Milli Parkı'na dek ulaşan yangın için 'çok farklı ve zor bir durum' değerlendirmesinde bulundu.

Dadia Ormanı Milli Parkı'nın ekolojik yönden önemine işaret eden Gudufas, bölgenin sık orman yapısı ve coğrafi nitelikleri sebebiyle yangınla mücadelenin çok zorlaştığını kaydetti.

Milli park, Asya, Avrupa ve Balkanlar'a ait birçok hayvan ve bitki türüne de ev sahipliği yapıyor. Park, pek çok kuş türünün de göç yolu üzerinde bulunuyor.









Yorumlar (0)