Yumurta çocuk 100 bin dolar bağışladı!

Yeni Zelanda'daki terör saldırısı sonrası Avustralyalı senatöre yumurtalı protesto yapan Will Connolly, kendisi için toplanan yaklaşık 100 bin doları, terör mağdurlarına bağışladı.

DÜNYA 28.05.2019, 18:54
Yumurta çocuk 100 bin dolar bağışladı!

Yeni Zelanda'da iki camiye düzenlenen terör saldırısının ardından Müslümanları suçlayan konuşmalarıyla tepki toplayan Avustralyalı bağımsız Senatör Fraser Anning'i yumurta atarak protesto eden 17 yaşındaki Will Connolly için 100 bin dolar toplanmıştı.

"Para zaten benim değildi ki" diyen Connolly, kendisi için "GoFundMe" adlı yardım toplama sitesi üzerinden "hukuki masrafları ve daha fazla yumurta alması" hedefiyle başlatılan bağış kampanyasında toplanan 99 bin 922 doların Christchurch Mağdurları Destekleme Vakfı'na gönderildiğini belirtti.

SALDIRIDA 51 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki Nur ve Linwood camilerine 15 Mart'ta düzenlenen terör saldırısında 51 kişi ölmüş, 49 kişi yaralanmıştı.

Connoly, terör saldırılarından sonra Müslümanları suçlayan açıklamalarıyla tepkilerin odağına oturan Senatör Fraser Anning'e, Melbourne'de katıldığı etkinlik esnasında yumurta atarak tepki göstermişti. Anning de bunun karşılığında Connolly'ye tokat atmıştı.

Yorumlar (0)