YPG/PKK ile sıcak çatışma yaşanıyor

Barış Pınarı Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütü YPG/PKK'lılarla çatışmalar sürüyor.

DÜNYA 12.11.2019, 12:40
YPG/PKK ile sıcak çatışma yaşanıyor

Bölücü terör örgütü YPG/PKK, ABD ve Rusya'nın sözlerine rağmen çıkmadığı Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde saldırılarını sürdürüyor. TSK destekli SMO askerleri, teröristleri püskürterek etkisiz hâle getirmek için çatışıyor.

SMO (Suriye Millî Ordusu) askerleri, Türkiye'nin güney sınırında kurulmak istenen terör devletinin önne geçmek ve Suriyelilerin ülkelerine emniyetli bir şekilde dönebilmelerini sağlamak amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nda cephe hatlarına saldıran teröristleri püskürtmeye çalışıyor.

Türkiye'nin aldığı karar doğrultusunda TSK'nın (Türk Silahlı Kuvvetleri) icra ettiği Barış Pınarı Harekâtı'na destek veren Suriye Millî Ordusu (SMO) askerleri, özellikle Rasulayn'ın doğusunda teröristlerin saldırı, taciz ve tuzaklarına karşı etkili bir mücadele sürdürüyor.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Rusya'nın Türkiye ile vardıkları mutabakat çerçevesinde Suriye'nin kuzeyinden çıkması gereken fakat yerlerini terk etmeyen bölücü terör örgütü YPG/PKK'lı teröristler, cephe hatlarına yönelik saldırılarınına devam ediyor.

Rasulayn'ın doğusundaki saldırıları durdurmaya, bölücü terör örgütü YPG/PKK'yı püskürtmeye ve teröristleri yuvalandıkları noktalarda etkisiz hâle getirmeye çalışan Suriye Millî Ordusu askerleri, teröristlerle şiddetli ve sıcak çatışmalara giriyor.

Suriye Millî Ordusu'nun bölücü terör örgütü YPG/PKK'dan kurtarılan Tel Abyad ve kırsalındaki arama tarama çalışmaları da bir taraftan devam ediyor. 

Son 24 saatteki çatışmalarda 4 SMO askerinin şehit olduğu bilgisi geldi.

9 Ekim'de başlatılan Barış Pınarı Harekâtı'nda 202 Suriye Millî Ordusu (SMO) askeri şehit oldu, 650'den fazla Suriye Millî Ordusu askeri yaralandı. 

Yorumlar (0)