YouTube da Trump'ın hesabını askıya aldı

ABD'den özgürlük buraya kadar. YouTube da ABD Başkanı Donald John Trump'ın hesabını askıya aldı. YouTube'dan yapılan açıklamada "en az bir hafta" denildi. Süre uzayabilir ya da tamamen hesap kapatılabilir.

DÜNYA 13.01.2021, 13:02 14.01.2021, 09:40
YouTube da Trump'ın hesabını askıya aldı

Dünyanın en büyük video paylaşım platformu YouTube, Amerika Birleşik Devletleri'nin 45. Başkanı Donald John Trump'ın hesabını askıya alındığını, hesabın dondurulması kararının "en az bir haftalığına" olduğunu ve sürenin uzayabileceğini açıkladı.

Google'ın çatı şirketi olan Alphabet bünyesinde hizmet veren Youtube şirketinin sözcüsü tarafından yapılan yazılı açıklamada, geçtiğimiz hafta destekçileri Amerikan Kongre binasını basan ABD Başkanı Trump'ın YouTube kanalının "şiddet çağrısı" yapmayı sürdürdüğü gerekçesiyle en az bir haftalığına askıya alınma kararının verildiğini kaydetti.

Yazılı açıklamada YouTube sözcüsü, Başkan Trump'ın YouTube kanalına son olarak yüklenen ve içerik bakımından "şiddet çağrısı" yapan videonun yayından kaldırıldığı belirterek, Donald Trump'ın YouTube kanalına en az 1 hafta süresince görüntü yükleme işlemi yapamayacağını dile getirdi.

Facebook, Instagram ve Twitter süresiz durdurmuştu

Önde gelen sosyal medya platformlarından Facebook ile Instagram, ABD Başkanı Trump'ın hesaplarını kullanımını ve bu hesaplara erişimi süresiz engellemiş ardından Twitter da benzer bir hamle yaparak "şiddeti körüklediği" gerekçesini göstererek Donald Trump'ın Twitter hesabını süresiz kapatmıştı.

Amerikan Kongresi'nin 6 Ocak 2021 tarihinde Donald John Trump taraftarlarınca basılması ile başlayan siyasi kriz sürerken Başkan Trump'ın istifasını vermesi, görevinden el çektirilmesi ya da ikinci kez azledilmesi yönünde çağrılar da büyüyor.

Yorumlar (0)