Yolcu uçağı alev aldı, yolcuların paniği kameraya yansıdı

ABD'de Spirit Airlines'a ait bir yolcu uçağı, kalkışa hazırlandığı esnada motoruna kuş girmesi neticesinde alev aldı. Büyük paniğin yaşandığı olayda uçakta bulunan yolcular, acil tahliye botu ile uçağı terk etti.

DÜNYA 05.10.2021, 12:20 06.10.2021, 14:49
Yolcu uçağı alev aldı, yolcuların paniği kameraya yansıdı

ABD’de bir yolcu uçağı, kalkışa hazırlandığı esnada alev aldı.

Uçak motoru alev aldı

Geçtiğimiz Cumartesi günü ABD'de, Spirit Havayolları'na ait olduğu belirtilen 3044 sefer sayılı 107 kişiyi taşıyan uçakta ciddi bir panik yaşandı. Atlantic City Uluslararası Havalimanında kalkış yapmaya hazırlanan ve pistte hareket halinde olan uçağın sağ motoru, kuş girmesi neticesinde alev aldı. Uçağın alev aldığı anlar yolcuların telefon kamerasına yansırken pilot hemen uçağı durdurdu. Ciddi korku yaşayan yolcular, acil tahliye botu aracılığıyla uçaktan çıkarıldı. 

2 kişi hafif yaralandı

Yaşanan olay sonucunda 2 kişinin hafif şekilde yaralandığı belirtilirken Spirit Airlines şirketi tarafından gelen açıklamada, "Kaptan güvenli bir biçimde fren yaptı ve uçağı durdurdu, prosedürlerimize uygun bir şekilde tahliye emri verdi" sözlerini kullandı. Bütün yolcular ve mürettebat terminale otobüsle geri götürülürken, olaya ilişkin Federal Havacılık İdaresi ve Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu inceleme başlattı.

Yorumlar (0)