Yolcu, gemiden 1 milyon dolar tazminat istedi!

ABD'de Covid-19 (yeni tip koronavirüs) vakasının çıktığı gemiye, yolcusundan 1 milyon dolar tazminat davası açıldı.

DÜNYA 10.03.2020, 08:28
Yolcu, gemiden 1 milyon dolar tazminat istedi!

Amerika Birleşik Devletleri'nde California açıklarında yeni tip koronavirüs (Covid-19)  vakaları sebebiyle 5 gün bekletildikten sonra Oakland şehrinde limana yanaşan 3500 kişilik Grand Princess yolcu gemisindeki bir çift, yolcuların ''doğru düzgün taramadan geçirilmeyerek güvenliğin tehlikeye atıldığı'' gerekçesiyle şirkete 1 milyon dolardan fazla tutarda tazminat davası açtı.

Gemide bulunan Floridalı bir çift, ''kar amacı güden şirketin yolcuların güvenliğini tehlikeye attığını'' ileri sürdü ve Covid-19'a (yeni tip koronavirüs) yakalanma korkusuyla gemide bekledikleri sürede ''travma yaşadıkları'' gerekçesiyle Los Angeles'ta şirket aleyhine 1,38 milyon dolar tazminat davası açtı.

Grand Princess yolcu gemisi, dün Oakland Limanı'na demirlemiş, tahliye edilen yolcular arasında Amerika vatandaşı olanlar, 14 günlük karantina için California, Texas ve Georgia eyaletlerindeki karantina için kullanılan askerî üslere, yabancı ülke vatandaşları ise kendi ülkelerine gönderileceği duyurulmuştu.

Diğer taraftan ABD genelinde Covid-19'un (yeni tip koronavirüs) görüldüğü 34 eyalette vaka sayısı 700 geçti, 26 kişi koronavirüs yüzünden yaşamını yitirdi.

Okullar bahar tatilini uzatırken, bazı üniversiteler de derslerin online verilmesi yönünde karar aldı.

Amerikalı e-ticaret devi Amazon ise, en fazla yeni tip koronavirüs vakasının görüldüğü New York'ta ve New Jersey'de çalışanlarından evden çalışmasını istedi.

Yorumlar (0)