Yiyeceklerin üzerine öksüren kadın terör suçundan tutuklandı!

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde bulunan markette bir kadının yiyeceklerin üzerine öksürmesi nedeniyle ''yeni tip koronavirüs (Covid-19) bulaşmış olabilir'' endişesiyle 35 bin dolar (224 bin lira) değerindeki ürün çöpe atıldı. Kadın da polis tarafından tutuklandı. ABD Adalet Bakanlığı, koronavirüsü kasıtlı olarak yayan kişilerin terörizm ile suçlanabileceğini bildirdi. 

DÜNYA 27.03.2020, 09:02 27.03.2020, 09:06
Yiyeceklerin üzerine öksüren kadın terör suçundan tutuklandı!

Tüm dünyada etkisini gösteren yeni tip koronavirüsü (Covid-19) yaymak artık terör suçu.

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde bulunan marketin sahibi, bir kadının yiyeceklerin üzerine kasıtlı olarak öksürmesi nedeniyle koronavirüs bulaşabileceği endişesine kapılarak 35 bin dolar değerindeki ürünü çöpe attı.

Hanover kasabasında bir market zincirinin ortaklarından Joe Fasula tarafından sosyal medyada paylaşılan videoda, kadın müşterilerden birinin yiyeceklerin üzerine bilerek öksürdüğüne dair görüntülere yer verildi.

Polis tarafından tutuklandı 

Bunun üzerine kadın, çalışanlar tarafından hızla marketin dışına çıkarıldı. Polis ekipleri de kadını tutukladı. 

Market sahibi, yaşanan olayın ardından koronavirüs endişesiyle marketinde bulunan 35 bin dolarlık ürünü çöpe attı.

Hanover Emniyet Müdürü Albert Walker, akıl sağlığının yerinde olup olmadığının kesinlik kazanmasının ardından kadın hakkında suç duyurusunda bulunmayı düşündüklerini kaydetti. 

Market sahibi Joe Fasula, kadına yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi uygulanması gerektiğini söyledi. 

Terör suçu olarak nitelendiriliyor

ABD Adalet Bakanlığı, çarşamba günü yaptığı açıklamada, koronavirüsü bilerek yayan insanların terörizm ile suçlanabileceğini kaydetti.

New Jersey'de hafta başında bir market çalışanının yüzüne bilerek öksüren ve koronavirüs taşıdığını ileri süren bir kişinin ''terör tehdidi'' oluşturmaktan ceza aldığı bildirildi. 

Öte yandan, Missouri eyaletinde bir gencin de benzer hareketi nedeniyle hafta başında terör suçu işlemek ile suçlandığı ortaya çıkmıştı. 

ABD Adalet Bakanlığına göre, virüs ''biyolojik ajan'' kriteri ile benzerlik taşıyor ve onu yaymak veya ''Covid-19'u ABD'lilere karşı bir silah olarak kullanmak'' terör suçu olarak nitelendiriliyor.

Yorumlar (0)