Yine bir siyahi cinayeti...

Teksas'ta yaşayan siyahi bir kadın, Cumartesi sabahı kendi evinde yatak odasında polis tarafından öldürüldü!

DÜNYA 14.10.2019, 12:08
Yine bir siyahi cinayeti...

28 yaşındaki Atatiana Jefferson, Fort Worth, Teksas'ta 8 yaşındaki yeğeniyle yaşıyordu. Bir komşusu, gece saatlerinde kapısının açık olduğunu görünce acil durum numarası olmayan bir hat üzerinden polisle temasa geçti.

Polis teşkilatı, kadını gördüğü gibi ateş eden ve vücut kamerası da takılı olan polisin görüntülerini yayınladı. Görüntülerde polisin bölgeyi araştırdığı, camda bir kişiyi gördüğü gözüküyor. Polis, camdaki kişiden ellerini kaldırmasını istedikten hemen sonra camdan ateş ediyor.

Fort Worth Polis Departmanı, ateş eden beyaz polisin "bir tehdit algıladığı" ve onun üzerine silahını çektiğini belirtti.

Polis yetkilileri, hakkında soruşturma açılan polisi görevden uzaklaştırdı.

Olay, yerel saatle 02:30'da gerçekleşti.

Elinde silah mı vardı?

Görüntüler, düzenlenmiş olsa da polisin kendisini polis olarak tanıttığını göstermiyor. Görüntülerde evin içerisi gösterilmiyor ama polisin yatak odasında bulduğunu iddia ettiği bir silah var.

Öldürülen siyahi kadının olay anında elinde bir silah olup olmadığı bilinmiyor ama 18 yaş üstü insanlar Teksas eyaletinde yasal bir şekilde silah sahibi olabiliyor.

Polis görevlileri, Atatiana Jefferson'a olay anında ilk yardım uyguladı ama kadının olay yerinde öldüğü duyuruldu.

"Bilgisayar oyunları oynuyordu"

Jefferson ailesinin avukatına göre 28 yaşındaki kadın, dışarıdan gelen sesleri incelemeden önce yeğeniyle oyun oynuyordu.

Avukat Lee Merritt, Facebook üzerinden "Atatiana Jefferson'un annesi yakın zamanda ağır bir hastalık geçiriyordu, o yüzden Atatiana da evle ilgileniyor ve yaşamayı çok seviyordu. Öldürülmesi için hiçbir sebep yoktu. Adalet istiyoruz" yazdı.

Üniversite mezunu Atatiana Jefferson, eczacılık ekipmanları satıyordu.

"Bu cinayet kabul edilemez!"

Demokrat Parti'den ABD Başkanlık aday adayı ve Teksaslı Beto O'Rourke, cinayet ile ilgili konuştu. "Atatiana'nın sevdikleriyle birlikte yasını tutarken, hesap verilebilirlik talep etmeye ve hiçbir ailenin böyle bir acı yaşamaması için mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Siyahları Geliştirme Ulusal Derneği (NAACP), Jefferson'un ölümünü "kabul edilemez" olarak tanımladı. Dernek, Twitter'dan yaptığı açıklamada "'Eğitilmiş' olduğu iddia edilen bir polisin daha davranışları, #Atatiana Jefferson'un cinayetiyle sonuçlandı. Kendi evinde öldürüldü. Polisi aradığımızda güvende olmayacaksak, evlerimizde güvende olmayacaksak, nerede huzur bulacağız? Cevap istiyoruz. Adalet istiyoruz" dedi.

Komşu James Smith (62), kapının açık olduğunu görüp polisi arayanın kendisi olduğunu söyledi. Smith, "Altüst oldum, çok sinirliyim, çok üzgünüm. Yaşananların bir kısmı benim suçum. Eğer polisi aramasaydım Atatiana hâlâ hayattaydı" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)