Yılın en büyük kripto soygunu: 625 milyon dolar çalındı!

Video oyunu Axie Infinity'nin blok zincir ağı olarak bilinen Ronin Network'ten, düzenlenen siber saldırı neticesinde değeri 600 milyon doları geçen kripto paranın çalındığı ifade edildi. Bu saldırı, merkezi bulunmayan finans alanında bugüne kadarki en büyük soygunlardan biri olarak işaret ediliyor.

DÜNYA 31.03.2022, 10:33 31.03.2022, 17:56
Yılın en büyük kripto soygunu: 625 milyon dolar çalındı!

Ronin Network'ten gelen açıklamada, söz konusu ağda bir güvenlik ihlali oluştuğu bildirildi.

600 milyon dolarlık kripto vurgunu

23 Mart'ta bilgisayar korsanları tarafından, değeri 600 milyon doları geçen 25,5 milyon USDC'nin ve 173 bin 600 Ethereum’un çalındığı ifade edilen açıklamada, saldırının, bir üyenin parasını "köprü" olarak adlandırılan transfer platformundan çekemediğini belirtmesiyle fark edildiği kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu suçluların yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Ethereum’un bir yan zinciri olarak bilinen Ronin Network, video oyunu Axie Infinity için çevrim içi ödeme aracı olarak kullanılıyor ve söz konusu oyunculara daha az maliyetli işlem ücretleri imkanı tanıyor.

Singapur merkezli Sky Mavis’in geliştirmiş olduğu ve Ethereum tabanlı NFT savaş oyunu Axie Infinity ile oyun oynayan kullanıcılar, bu yolla kripto para kazanabiliyor.

Bu saldırı, merkezi bulunmayan finans alanında bugüne kadarki en büyük soygunlardan biri olarak işaret ediliyor.

Ağustos 2021'de, merkezi olmayan bir başka finans platformu Poly Network de korsanların saldırısına maruz kalmış ve 600 milyon doları aşkın para kaybettiğini açıklamıştı.

Yorumlar (0)