Yılın en büyük kripto hırsızlığı gerçekleşti! Milyonlarca dolar kripto çalındı

Milyonlarca kullanıcının yatırım aracı olarak kullandığı kripto para piyasasında bir dolandırıcılık olayı daha meydana geldi! Qubit Finance isimli platformda meydana gelen olayda, bu yılki en ciddi hırsızlık olayı yaşandı ve 80 milyon dolar değerindeki kripto paraların çalındığı iddia edildi.

DÜNYA 29.01.2022, 10:36
Yılın en büyük kripto hırsızlığı gerçekleşti! Milyonlarca dolar kripto çalındı

Son dönemde fazlasıyla popülerleşen ve Türkiye’de de milyonlarca kişi tarafından yatırımın yapıldığı kripto para piyasasında gündemi sarsacak bir olay meydana geldi. 

80 milyon dolar değerinde kripto çalındı

Sayısız token ve kripto para yer aldığı borsaların sayısı da buna paralel olarak artarken, yaşanan hırsızlık ve dolandırılma olayları da artmaya başladı. Türkiye’de birkaç borsanın dolandırma vakalarına karışması kullanıcıları, bu alanda kendini ispatlamış borsalara yöneltirken, son yaşanan olayda Binance Smart Chain (BSC) yoluyla bir DeFi protokolünden milyon dolarların çalınması kripto yatırımcılarını tedirgin etmeye başladı.

Binance Smart Chain blok zincirinde işlem gören Qubit adlı DeFi platformunda meydana gelen hırsızlık olayı, şu ana kadar yılın en büyük hırsızlık vakası olarak kayıtlara geçti. DeFi platformunun açıklarını çözen korsan, ciddi miktarda kripto parayı hesabına geçirdi. Güvenlik şirketi CertiK tarafından gelen açıklamada saldırganın, yatırımlarını Ethereum’a yapmamasına rağmen BSC üzerinden bu paraları çektiği bildirildi.

Şirketten açıklama: 250 bin dolar ödül vermeye hazırız

Yaklaşık 185 milyon dolar değerindeki kripto paraları teminat olarak kullanan saldırganın, toplamda 80 milyon dolar değerinde kriptoyu çekerek ortadan kaybolduğu öne sürüldü. Saldırgana ulaşan Qubit Finance şirketi, çalınan kripto paraların iadesi karşılığında, açığı bulmasından ötürü saldırgana 250.000 dolar ödül verebileceklerini iletti. Bunun gibi saldırıların birçok kez yaşandığı ve bu saldırının, DeFi protokollerindeki en büyük 7. saldırı olduğunu ifade eden CertiK, platformlara bu konuda önemli uyarılar yaptı. 

İşlemler geçici olarak devre dışı

Ayrıca Qubit, yaşanan olayın ardından ikinci bir duyuruya kadar söz konusu platformdan para çekme, yatırma ve transferlere ilişkin bütün işlemlerin devre dışı bırakıldığını duyurdu. 

Yorumlar (0)