Yılbaşı için 100 bin polis seferber edildi! Alkol satışı yasak

Fransa'da yılbaşı için 100 bin polise görev verildiği öğrenildi. İçişleri Bakanı Darmanin, valilere verdiği talimatta, paket alkol satışına yasak getirilmesi gerektiğini bildirdi. 

DÜNYA 31.12.2020, 14:15
Yılbaşı için 100 bin polis seferber edildi! Alkol satışı yasak

Fransa'da yılbaşı için sıkı tedbir alındı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, ülkede izin alınmadan düzenlenen etkinliklere yönelik denetim gerçekleştirileceğini ve farklı yerlerde vatandaşların kimliklerinin kontrol edileceğini ifade etti. 

Fransa'da sokağa çıkma kısıtlamasının saat 20.00'da başlayacağını hatırlatan Bakan Darmanin, 100 bin polise görev verildiğini aktardı. Darmanin, hükümet tarafından belirlenen önlemlere riayet etmeyen kişilere ağır cezaların uygulanacağını belirtti. Darmanin, valilere verdiği talimatta, paket alkol satışına ya da portatif akaryakıt satışına yasak getirilmesi gerektiğini ifade etti. 

Fransa'da koronavirüs bilançosu

Fransa'da son bir günde 26 bin 457 koronavirüs vakası kayıtlara geçti. Söz konusu ülkede şu ana kadar 2 milyon 600 binden fazla vaka tespit edildi. Fransa'da son bir günde 304 kişi koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirdi. Avrupa ülkesinde şu ana kadar 64 bin 381 kişi, koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirdi. 

Söz konusu ülkede 7 bin 451 kişi hastanelerde koronavirüs nedeniyle tedavi altında. Bunlardan 1.063'ü ise yoğun bakım servisinde yatıyor.

Yorumlar (0)