Yer Brüksel: PKK yandaşları, oy veren genci yaraladı

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için Belçika'nın başkenti Brüksel'de oyunu kullanan bir genç, oy verme merkezinden ayrılmasının ardından PKK sempatizanları tarafından saldırıya uğradı. Araçlara zarar veren terör örgütü yandaşları, gence yardım etmek isteyenlere de sataştı.

DÜNYA 25.05.2023, 10:16 25.05.2023, 18:00 Hakan Öksüz
Yer Brüksel: PKK yandaşları, oy veren genci yaraladı

28 Mayıs Pazar günü Türkiye genelinde yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için yurt dışında oy verme işlemleri 20 Mayıs'ta başladı. Oy vermek isteyen yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki temsilciliklere akın etti. Oy verme işleminin ardından binadan ayrılan bir genç, PKK sempatizanlarının saldırısına uğradı.

Gence yardım etmek isteyenlere de sataştılar

Terör örgütü PKK sempatizanı bir grup, oy verme işleminin sona erdiği 22.00'den sonra oy verme merkezinden ayrılan bir gence saldırdı. Kesici aletlerle saldıran terör yandaşları, genci yüzünden yaraladı. Saldırıyı gören çevredeki kişiler, gence yardım etmek istedi. Yardım etmeye çalışanlar ve PKK'lılar arasında da gerginlik yaşandığı aktarıldı.

PKK sloganları attılar, araçlara zarar verdiler

Görgü tanıkları, saldırgan grubun PKK sloganları attığını bildirdi. Saldırganlar, sokaktaki bazı araçlara da zarar verdi. Tartışan grupları ayıran polis ekipleri, güvenliği sağladı. Yaralanan genç, hastanede tedavi edildi. 

Brüksel'de dün de bir başka arbede yaşanmıştı

Oy verme işleminin 4. gününde Brüksel'de bir başka kavga daha yaşanmıştı. Yeşil Sol Parti sandık müşahitlerinin Cumhur İttifakı'nın müşahitlerine sataşmasının ardından yaşanan gerginlik, kavgaya dönüşmüştü. Sandalyelerin ve demir çubukların kullanıldığı saldırıda çok sayıda kişi yaralanmıştı. 

Yorumlar (0)