Yeni Zelanda hükümetinden aşk acısı primi: 4 milyon dolar!

Şiddet vakalarını azaltmaya yönelik çalışmalar yürüten Yeni Zelanda hükümeti, sevgilisinden ayrılan gençler için "Love Better" adlı bir uygulama başlattı. Kampanyanın 3 yıl boyunca devam edeceği kaydedildi. Bunun için 4 milyon dolarlık bütçenin ayrıldığı vurgulandı.

DÜNYA 23.03.2023, 16:51 24.03.2023, 17:12 Hakan Öksüz
Yeni Zelanda hükümetinden aşk acısı primi: 4 milyon dolar!

Ayrılık acısı yaşayan gençler için "Love Better" adlı bir uygulama başlatan Yeni Zelanda hükümeti, kampanyayı sosyal medyadan duyurdu. Sevgilisinden ayrılan ve boşluğa düşen gençleri yeniden hayata bağlamak için başlatılan uygulamaya ilişkin hükümet kanadından açıklama geldi. 3 yıl boyunca sürecek kampanya için 4 milyon dolarlık bütçenin ayrıldığı kaydedildi. 

Bakan Radhakrishnan: "Böyle bir yaklaşım dünyada yok"

Söz konusu uygulamanın dünyada şimdiye kadar görülmemiş bir yaklaşım olduğuna vurgu yapan Sosyal Kalkınmadan Sorumlu Bakan Yardımcısı Priyanca Radhakrishnan, "Sanırım farklı bakış açılarına ve yaklaşımlara siyasette daha fazla yer vermenin zamanı geldi. Bu açıdan son derece vizyoner bir kampanya." dedi.

16-24 yaş grubundaki gençlere sorular yöneltildi

Önceki yıl Yeni Zelanda'da yapılan bir araştırmada 16-24 yaşındaki kişilere sorular yöneltildi. Bu kişilerin yüzde 87'si, ayrılık sonrası yoğun duygular yaşadığını belirtti. Ankete katılan gençlerden yüzde 55'inin ise "duygusal zarar görmeden" ilişkilerini bitirebileceklerine inanmadıkları tespit edildi. Ortalama her 6 ayrılıktan 1'inde fiziksel tartışmaların yaşandığı belirlendi. 

Yorumlar (0)