Yeni Zelanda Covid-19 başarısını kutluyor!

Yeni Zelanda'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı elde edilen başarıya değinen Başbakan Jacinda Ardern, halkın tedbirlere uymaya devam etmesi gerektiğini ve sınırlarının dünyanın geri kalanına kapalı olacağını söyledi.

DÜNYA 05.05.2020, 14:43 05.05.2020, 14:51
Yeni Zelanda Covid-19 başarısını kutluyor!

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern ve Sağlık Bakanı Ashley Bloomfield, son 48 saat içerisinde yeni koronavirüs vakasının tespit edilmediğini açıkladı.

Covid-19 mücadelede pozitif sonuçlar elde eden Yeni Zelanda'da, geçtiğimiz hafta Başbakan Ardern’in açıklamalarıyla salgına karşı alınan önlemler gevşetilmiş, 4'üncü seviyedeki alarm seviyesi 3'üncü seviyeye düşürülmüştü.

İki gündür yeni vaka yok

Covid-19 salgınına dair son verileri paylaşan Ardern ve Bloomfield, son 48 saat içerisinde yeni vakas tespit edilmediğini duyurdu.

Ardern, bunun karantina sürecinin başarılı bir sonucu olduğunu, halkın alınan önlemleri uygulamaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

Tedbirler gevşetildi

Ülkede Covid-19'a karşı geliştirilen tedbirler kademeli olarak düşürülmeye başladı. Okullar sadece 1-10 yaş aralığındaki çocuklar için açılırken, kafe ve restoranlar sadece paket servis üzerinden hizmet vermeye başladı.

Halka, zorunlu olmadıkça evden çıkmamaları ve şartlar uygunsa evden çalışmaya devam etmeleri iletildi.

Ülkede virüse yakalanan şimdiye kadar 20 kişi hayatını kaybederken 164 aktif vaka bulunuyor. Enfekte olan 1486 kişiden 1302'si ise iyileşti.

Yorumlar (0)