Yeni Zelanda Başbakanı: Dünya ırkçılığı konuşmalı!

Yeni Zelanda Başbakanı J. Andern, 15 Mart 2019'da Müslüman vatandaşlara yönelik terör saldırısının ikinci yıldönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

DÜNYA 15.03.2021, 13:56 15.03.2021, 18:13
Yeni Zelanda Başbakanı: Dünya ırkçılığı konuşmalı!

Yeni Zelanda’da Başbakan J. Ardern, Yeni Zelanda’da bir camiye yapılan terör saldırısının ikinci yılı dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

“Dünya ırkçılık hakkında konuşmalı”

Linwood ve Nur isimli camilerde, Müslüman vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen saldırıların ikinci yıl döneminde konuşan Başbakan Ardern, dünya toplumlarının ırkçılık, beyaz ırkın üstünlüğü gibi konularda konuşması gerektiğine dikkat çekti. Devlet liderlerinin sorumlu olduğuna vurgu yapan Başbakan Ardern, ırkçılık konusunda kimsenin sorumluluktan kaçmaması gerektiğini ifade etti.

“Müslümanlar, daha önce de ırkçılığa maruz kalıyordu”

Söz konusu saldırıyla ilgili teröristin Avustralya’dan gelmesinin “Yeni Zelanda’nın bu konuda sorumlu tutulamayacağı anlamına gelmediğine vurgu yapan Andern, iki yıl önceki saldırıdan önce de Müslümanların şiddetli bir ırkçılığa maruz kaldığını aktardı.

15 Mart 2019’da gerçekleşen terör olayında 51 kişi hayatını kaybetmiş, 49 kişi de yaralanmıştı. Saldırıyı düzenleyen terörist ise ömür boyu hapse mahkum edilmişti.

Yorumlar (0)