Yeni Zelanda, 8.1 şiddetindeki depremle sarsıldı: Tsunami uyarısı yapıldı

Yeni Zelenda’da aynı gün içerisinde 3 deprem yaşandı. USGS (ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu), Yeni Zelanda açıklarında 7,3 ve 7,4 şiddetindeki depremlerin ardından, 8,1 büyüklüğünde deprem yaşandığını duyurdu. Deprem bölgesine tsunami uyarısında bulunuldu.

DÜNYA 04.03.2021, 23:53 05.03.2021, 18:44
Yeni Zelanda, 8.1 şiddetindeki depremle sarsıldı: Tsunami uyarısı yapıldı

Yeni Zelenda’da aynı gün içerisinde 3 deprem meydana geldi. USGS, Gisborne şehrine yaklaşık olarak 238 kilometre uzaklıkta ve 10 kilometre derinlikte 7,3 şiddetindeki depremin ardından Yeni Zelanda'ya bağlı Kermadec Adaları açıklarında 7,4 şiddetinde ikinci bir depremin yaşandığını duyurulmuştu.



Tsunami uyarısı yapıldı

USGS tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Kermadec Adaları açıklarında ve yeryüzünün 20 kilometre derinliğinde 8,1 şiddetinde üçüncü bir deprem yaşandığı duyuruldu. Ülkedeki kaynaklar tarafından gerçekleştirilen açıklamada ise, depremin yerel saat ile 08.45 sularında meydana geldiği ve 8,0 şiddetinde olduğu duyuruldu. Uzmanlar, depremin ardından tsunami uyarısında bulunarak, Great Barrier Adası ve Kuzey Adası’nın doğu kıyısına yakın bölgede olanların ivedilikle 'en yakın yüksek bölgeye ya da mümkün olduğu kadar iç bölgelere' gitmesi yönünde çağrı yaptı. 

Büyük depremde can ve mal kaybına dair henüz resmi bir açıklama gerçekleşmedi.

Yorumlar (0)