Yeni bir salgın mı geliyor? "Gizemli" virüs Japonya’da tekrar görüldü

Japonya’da daha öncesinde bir çocukta ortaya çıkan virüs bu defada iki çocukta görüldü. Hastalığın nereden bulaştığı belli olmayan iki çocukta, "gizemli" hepatit virüsü teşhisi konulduğu açıklandı.

DÜNYA 29.04.2022, 13:20 30.04.2022, 15:42
Yeni bir salgın mı geliyor? "Gizemli" virüs Japonya’da tekrar görüldü

Japonya Sağlık Refah ve Çalışma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmede, 16 yaşlarında olan iki çocukta sebebi henüz belirlenememiş "gizemli" hepatit virüsü tanısı konulduğu belirtildi.

Karantina altına alınan iki çocukta bulunan belirtilerin, farklı ülkelerde meydana gelen "hepatit virüsü" işaretlerini taşıdığı ifade edildi.

Vakaların bağlantısının olup olmadığı henüz kesinleşmedi

En son ortaya çıkan vakalarla birlikte Japonya’da görülen "gizemli" hepatit virüsü taşıyan kişi sayısı 3'e ulaştı. Ortaya çıkan ilk vakaya ise 25 Nisan tarihinde hepatit tanısı konulmuştu.

Kamu yayıncılarından olan NHK, Japonya Sağlık Refah ve Çalışma Bakanlığı’nın ortaya çıkan vakaların arasında bir bağlantı olup olmadığına dair net bir açıklama yapmadığını belirtti.

Sağlık Bakanlığı tarafından, ülke çapında bölgesel yönetimlerden, benzer işaretler gösteren vakaların taraflarına bildirilmesi konusunda talepte bulundu.

Dünya genelinde vakalar

16 Nisan tarihinde İngiltere'de de ortaya çıkan ve 74 çocukta nedeni bilinmeyen hepatit virüsüne dair tanı konulduğu Dünya Sağlık Örgütü tarafından açıklanmıştı.

En az 11 ülkeye çapında genişleyerek yayılım sağlayan virüsün olduğu belirlenen çocukların ise son bir aylık süredir karın ağrısı, sarılık, kusma ve ishal gibi durumların yaşandığı fark edildiği açıklanmıştı.

Yaşanan hastalığın "sebebi belirsiz" ve "gizemli" şeklinde isimlendirilmesi, akıllara uzun süredir hayatımızda olan Covid-19 virüsünü düşündürürken, ortaya çıkan farklı bir "küresel salgın" olasılığını gündeme getirdi.

Covid-19 pandemisinin de tam olarak teşhisi sağlanmadan öncesinde "gizemli bir akciğer hastalığı" şeklinde isimlendirilmişti.

Yorumlar (0)