Yemin etti! Türkiye’de göreve başlayacak

Jeff Flake, ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi olarak atanmıştı. Bugün yemin ederek resmi unvanını aldı.

DÜNYA 11.12.2021, 09:51 12.12.2021, 10:22 Hanife
Yemin etti! Türkiye’de göreve başlayacak

Bugün, ABD Başkan yardımcısı Kamala Harris’in yanında yemin ederek resmi unvanını alan Jeff Flake, ABD Başkanı Joe Biden tarafından ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine aday gösterilmiş ve adaylığı ekim ayında Senato'da onaylanmıştı.

Flake'in yemin töreninden bir fotoğrafı Twitter hesabında paylaşan Harris, şu ifadelere yer verdi:

“Bugün, Jeff Flake'i yeni Türkiye Büyükelçimiz olarak yemin ettirme onuruna eriştim. Senatoda Flake ile çalışma fırsatım oldu ve bu ülkeye olan sevgisini yakından gördüm."



Jeff Flake kimdir?

Jeff Flake; 2001-2013 yıları arasında Temsilciler Meclisi üyeliği görevi, 2013-2019 arasında ise ABD Senatosunda Arizona eyaleti senatörü görevini üstlenmiştir.

2019 yılındaki eski ABD Başkanı Donald Trump yönetimi ve Cumhuriyetçi Partinin politikalarıyla ters düşmesinden dolayı Flake, senatodan emekli edilmişti.

Eski Cumhuriyetçi Senatör Flake, emekliliğinin ardından, Conscience of a Conservative (Bir Muhafazakarın Vicdanı) adlı bir kitap yazarak Trump'ı eleştirmiş ve 2020 ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi olmasına rağmen Demokrat Partili Biden'ı desteklemişti.

Ankara'da büyükelçilik görevine aday gösterilmesi üzerine bir açıklama yapan Flake, bu atama ile Biden yönetiminin, Amerikan dış politikası ve diplomasisinin “en iyi geleneğini” yeniden doğruladığını belirterek, partizan politikaların iç mesele olarak kalması gerektiğini ve bunun diğer ülkelerle olan ilişkilere yansıtılmaması gerektiğine inandığını söyledi.

Flake, Amerikan dış politikasının, "partiler üstü olmalı” diyerek, bunu aynı zamanda taahhüt ettiğini belirtti.

Yorumlar (0)