Yemen hapishanesine hava saldırısı! Onlarca ölü..

İran destekli silahlı Husi örgütünün kontrolündeki Yemen’in Saada kentinde bulunan bir hapishaneye hava saldırısı düzenlendi. Düzenlenen saldırıda onlarca kişinin öldüğü, yüzden fazla kişinin yaralandığı bildirildi. Husiler, saldırının Suudi Arabistan desteğindeki Arap koalisyonu tarafından düzenlendiğini belirtirken koalisyon da bu ifadeyi yalanladı. Ancak hava aracının çıkış koordinatları, Husileri haklı gösteriyor. 

DÜNYA 23.01.2022, 11:53 24.01.2022, 09:13
Yemen hapishanesine hava saldırısı! Onlarca ölü..

Husilere karşı Yemen’i destekleyen Suudi Arabistan, ülke içinde örgütle savaşmaya devam ediyor. İran destekli silahlı örgüt Husilerin kontrolünde olan Yemen’in Saada kentine düzenlenen saldırıda örgüte karşı göz dağı verilirken pek çok masum vatandaş ise hayatını kaybetti. 



Hapishaneye hava saldırısı düzenlendi 

Saada kentinde bulunan Remand Hapishanesi’ne hava saldırısı düzenlendi. Husilerden aktarılan bilgiye göre saldırı, Suudi Arabistan’ın desteklediği Arap koalisyonu tarafından gerçekleştirildi. Pek çok insanın hayatını kaybettiği ve yüzden fazla kişinin yaralandığı saldırı ise Suudi Arabistan ve Arap koalisyonu tarafından üstlenilmedi.  



Husilerin saldırı suçunu kendilerine attıklarını vurgulayan Arap koalisyonu, haberlerin de “aldatıcı” olduğunu belirtti. Hapishanenin enkazındaki arama kurtarma çalışmaları ile ölülerin kimliklerinin tespiti devam ediyor. 



Yorumlar (0)