Yemen'den Arabistan topraklarına füze saldırısı!

Yemen'de İran destekli Husilerin kontrolünde bulunan eski başkent Sana'dan Suudi Arabistan topraklarına balistik füze saldırıları yapıldığı belirtildi.

DÜNYA 21.02.2020, 08:57
Yemen'den Arabistan topraklarına füze saldırısı!

Koalisyon güçleri sözcüsü Albay Turki Maliki, gece 00.30'da Husiler tarafından fırlatılan füzelerin hava savunma sistemleri tarafından yok edildiğini açıkladı.

Füzelerin sistematik olarak yerleşim bölgeleri ve sivilleri hedef aldığını belirten Maliki, bunun uluslararası hukukun açık bir ihlali olduğunu ifade etti.

"Sana, balistik füzelerin montajının yapıldığı bir yere dönüştü"

Füzelerin eski başkent Sana'dan fırlatıldığını aktaran Maliki, "Yemen'in başkenti Sana, Husiler tarafından balistik füzelerin montajının yapıldığı ve Suudi Arabistan topraklarına yollandığı bir yer halini aldı." diye konuştu.

Suudi vatandaşların, koalisyon ülkeleri vatandaşları ve o bölgede yaşayanların korunacağını belirten Maliki, Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon komutanlığının sert önlemler almayı sürdüreceğini ifade etti.

Yemen'deki Husiler, balistik füzelerin yanı sıra silahlı insansız hava araçlarını da kullanarak, ülkenin güney bölgelerini vuruyor.

Yorumlar (0)