Yemen'de sular duruluyor mu?

BM Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths, "Son iki haftada hava saldırılar yüzde 80 azaldı ve ilk kez 48 saat boyunca hiçbir hava saldırısı yapılmadı" dedi.

DÜNYA 22.11.2019, 20:44
Yemen'de sular duruluyor mu?

BM Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths, Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırılarının "son iki haftada yüzde 80 azaldığını" belirtti ve krize siyasi çözüm bulma çabalarının "ivme kazandığına" işaret etti.

Tarafların, bölgesel güçlerin ve uluslararası toplumun çözüme yönelik birlikte çalışmaya başladığını belirten Griffiths, Yemen'deki çatışmalarda da azalma olduğunu söyledi. 

"Hava saldırıları yüzde 80 azaldı"

Griffiths, "Son iki haftada hava saldırıları yüzde 80 azaldı ve ilk kez 48 saat boyunca hiçbir hava saldırısı düzenlenmedi. Savaşın temposunda azalma oldu diyebiliriz belki de ülke genelinde ateşkes doğru ilerler." diye konuştu.

Yemen'de İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten beri başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki kuvvetler ise Mart 2015'ten beri Husilere karşı Yemen hükümetini desteliyor.

Yemen'de yaşanan çatışmalarda binlerce kişi hayatını kaybetti. 

Yorumlar (0)