Yemen'de hükümetten Husilere tepki

Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin, Suudi Arabistan topraklarına yönelik füze saldırısını sert bir şekilde kınadığını açıkladı.

DÜNYA 29.03.2020, 15:19
Yemen'de hükümetten Husilere tepki

Yemen Dışişleri Bakanlığı tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamada, "Husi milislerin, dün akşam saatlerinde kardeş ülke Suudi Arabistan'ın Riyad ve Cazan kentlerini balistik füzeyle hedef almasını şiddetle kınıyoruz." ifadesi kullanıldı. 

Açıklamada, BM'nin yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ülkede yayılması ihtimaline karşı yaptığı ateşkes çağrısına birkaç gün önce Husilerin de olumlu yanıt verdiği anımsatılarak, bu tür faaliyetlere devam edilmesinin "Husilerin barış istemediği anlamına geldiğine" işaret edildi.

İmha edildiği açıklanmıştı

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından bugün yapılan açıklamada, Suudi Arabistan hava savunma kuvvetlerinin cumartesi akşamı Husilerin Sada ve başkent Sana'dan Cazan'a ve Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a doğru attığı iki balistik füzenin imha edildiğini aktarmıştı. 

Husilerden konuya ilişkin henüz açıklama gelmezken, Suudi Arabistan resmî televizyonu başkent Riyad semalarında bir balistik füzenin düşürüldüğünü açıklamıştı.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana Yemen'in başkenti Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetini destekliyor.

Yorumlar (0)