Yemen'de acı bilanço: 5 ölü, 119 yaralı

Yemen'in güneyindeki geçici başkent Aden'de meşru hükümete bağlı güçler ile Hizam Emni güçleri arasında çıkan çatışmalarda son 24 saatte en az 5 kişi hayatını kaybederken, 62'si ağır 119 kişi yaralandı.

DÜNYA 11.08.2019, 14:03
Yemen'de acı bilanço: 5 ölü, 119 yaralı

Yemen'in güneyindeki geçici başkent Aden'de meşru hükümete bağlı güçler ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) destekli Güney Geçiş Konseyi bünyesindeki Hizam Emni güçleri arasında çatışma çıktı. Son 24 saatte en az 5 kişi yaşamını yitirken, 62'si ağır 119 kişi yaralandı.

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) tarafından çatışmaların bilançosu açıklandı.

Açıklamada, "Aden'de taraflar arasında son 24 saatte yaşanan çatışmalar sonucu en az 5 kişi hayatını kaybetti, 62'si ağır 119 kişi yaralandı." ifadesine yer verildi.

Yaralananların çoğu sivil

Söz konusu açıklamada, yaşamını yitirenlerin arasında bir çocuğun da bulunduğu, yaralananların çoğunun sivillerden oluştuğu bildirildi. 

Yemen'de Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) destekli Güney Geçiş Konseyi'ne bağlı Hizam Emni birlikleri, 4 gün boyunca devam eden çatışmaların ardından dün Aden'de bulunan Maaşik Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile stratejik devlet kurumlarının denetimini ele geçirmişti.

Yetkililer ve komutanların Suudi Arabistan'a ait zırhlı araçla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan ayrıldığı kaydedilmiş, böylece kentin denetimi tamamen Hizam Emni güçlerine geçmişti.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) destekli Güney Geçiş Konseyi, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da ikamet eden Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi liderliğindeki meşru hükümeti düşürme girişiminde bulunarak, çarşamba gününden beri Aden'de hükümet güçleri ile mücadele ediyordu.

Yemen'de 2011 yılında başlayan halk ayaklanmalarının ardından 'ayrılık' fikirleri bir kez daha gündeme gelmiş ve 'Güney Hareketi' adı altında ayrılıkçı bir hareket doğmuştu.

Yorumlar (0)