Yavru vatandan sevindiren haber geldi! Başbakan uğurladı

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde tedavisi sona eren 83 yaşındaki yaşlı adam, sağlık çalışanlarının alkışlarıyla evine gönderildi.

DÜNYA 11.05.2020, 22:36 11.05.2020, 23:23
Yavru vatandan sevindiren haber geldi! Başbakan uğurladı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde tedavi süreci tamamlanan 83 yaşındaki son koronavirüs hastası Zekai Gece, taburcu edildi.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde tedavisi sona eren Gece, sağlık çalışanlarının alkışları arasında KKTC Başbakanı Ersin Tatar ve Sağlık Bakanı Ali Pilli'nin de katılımıyla uğurlandı.

Başbakan Tatar, KKTC'de koronavirüs sürecinin başarıyla yönetildiğini belirterek, özellikle bu süreçte büyük emek veren sağlık çalışanlarına teşekkürler etti.

"KKTC büyük bir sınav verdi"

Koronavirüs mücadelesini başından bu yana sıkı takip ettiklerini vurgulayan Tatar, “Hepimiz iyi çalıştık. KKTC adına güzel bir iş çıkardık. İki ay sonra son vaka taburcu oluyor. Bu, KKTC'nin bir başarısıdır. KKTC, büyük bir sınav vermiştir, bu sınavı başarıyla yönettik.” ifadesini kullandı.

Tatar, yapılacak düzenlemelerle normalleşme sürecinin en iyi şekilde hayata geçirilebilmesinin önemine dikkati çekerek, hastanelerdeki yatak kapasitesinin artırılması ve sağlık altyapısının güçlendirilmesi için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Yorumlar (0)