Yaşlı Müslüman'ın katilleri için 32 bin dolar ödül!

Müslüman yaşlı adamın katilleri için 32 bin dolar ödül kondu!

DÜNYA 29.07.2019, 22:37 31.07.2019, 16:31

Amerika'da Baltimore polisi, 59 yaşındaki Müslüman adamı sokak ortasında darp ederek öldüren 3 genci arıyor. Baltimore polisi, katil ile birlikte yanındaki iki kişinin de yakalanması için 32 bin dolar ödül koydu.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Maryland eyaletinin Baltimore şehrinde 59 yaşındaki bir Müslüman adam, geçtiğimiz Çarşamba günü 3 genç tarafından sokak ortasında feci şekilde öldürülmüş, güvenlik güçleri teyakkuza geçmişti.

Öldürülen Müslüman adam, Emniyet görevlisi çıktı!

Saldırıyla ilgili açıklama yapan Baltimor polisi, kurbanın emniyette çalışan sivil bir görevli olduğunu duyurdu. Güvenlik kamerası görüntülerini yayınlayan Baltimore polisi, yaşlı adamı darp ederek yere deviren ve başını ayakları ile asfalt arasında ezen katil ile birlikte, katilin yanında bulunan ve yaşlı adamın kaçmasına engel olan iki kişinin de yakalanması için 32 bin dolar yani yaklaşık 179 bin TL ödül koydu.

Görüntüler infiale neden oldu

59 yaşındaki Müslüman adama yönelik saldırı görüntülerinin yayınlanması bölgede infiale sebep oldu.

İslam-Amerikan İlişkiler Konseyi Başkanı Nihad Awad, herkesi sükûnete davet etti. İslam-Amerikan İlişkiler Konseyi Başkanı Nihad Awad yaptığı basın açıklamasında şu çağrıda bulundu:
“Bu bir gaspta olabilir fakat bunun bir nefret suçu olup olmadığını göz ardı edemeyiz. Kurban dini kıyafetler giyiyordu. Ona saldırırken ilk önce takkesini yere atıyorlar. Polisten ve araştırmacılardan ön yargı sebebiyle yapıldığı ihtimalini göz ardı etmemelerini istiyoruz.”

ABD'de cinayet oranın en yüksek olduğu şehir

Polis, bunun bir nefret suçu olma olasılığını göz ardı etmedi. 59 yaşındaki Müslüman adam, bir hafta içinde soyulan ikinci emniyet görevlisi oldu. 

Müslüman ve Yahudi liderler, saldırıyı kınamak için bir araya geldiler. 

Günler önce Danny Murphy isimli bir komiser yardımcısı ve eşi silah zoruyla soyulmuştu. Baltimore şehri, ABD'de cinayet oranın en yüksek olduğu şehir olarak biliniyor. Aynı zamanda en yüksek suç oranına sahip ikinci şehir. Geçen senenin aynı dönemine göre cinayetlerde yüzde 16 oranında bir artış görülüyor. 

Maryland eyaletinden birçok kişi, ABD Başkanı Donald Trump'ın attığı tweetleri 'kabul edilemez' olarak nitelendiriyor.  

Yorumlar (0)