Yasağa rağmen tesisi açmıştı! Tesla'ya polis baskını...

Geçtiğimiz günlerde pil fabrikasının kapalı kalması kararına tepki gösteren Elon Musk, rest çekerek fabrikayı açacağını söylemişti. İddialara göre polis tarafından üretim tesisine açılışın ardından denetim yapıldı.

DÜNYA 17.05.2020, 01:05
Yasağa rağmen tesisi açmıştı! Tesla'ya polis baskını...

Coronavirüs salgını, Elon Musk ve Tesla üçgenindeki kriz günden güne büyüyor. Tesla'nın ana tesisi olan California'daki Gigafactory, geçtiğimiz günlerde yasaklara rağmen çalışmaya başlamış ve tepki toplamıştı.

Polislerden tesise denetim

Elon Musk'ın "tutuklama olacaksa sadece beni almalılar" diyerek işbaşı kararı aldığı tesiste çalışmalar sürüyor. Birkaç gündür gerginlik dinmiş gibi görünse de Bloomberg'in haberine göre polisler tesise ilginç bir ziyarette bulunmuş.

Sosyal mesafeye uyulup uyulmadığı test edildi

İddialara göre firmanın aldığı önlemleri denetlemeye gelen bu polisler, içerideki çalışanlara durumlarını sormuş. Yüz maskelerini ve üretim bandındaki sosyal mesafe kuralına uyup uyulmadığını kontrol eden polisler, bir süre sonra tesisten ayrılmış.

Polislerin bulguları tesisin bağlı olduğu Alameda bölgesi sağlık birimlerine iletilecek. Eğer kararı etkileyecek bir açıklama yapılırsa, tesisin tekrar kapatılabilmesi de gündemde. Bakalım Elon Musk ve çalışanları bu kararın ardından neler yapacak?

Yorumlar (0)