Yaşadığı tecrübeler Paşinyan'ın tavrını Türkiye'ye karşı değiştirdi

Bir programa katılan Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Türkiye ile ilişkiler konusunun açılması üzerine dünya kamuoyunda şaşkınlık yaratacak ifadeler kullandı. Paşinyan, “Ön koşulsuz olarak diplomatik ilişkiler kurmayı istiyoruz.” şeklinde konuşurken, “Geçmişte başarılı olamadık ancak şimdi tecrübelerden faydalanma zamanı.” yönünde cümleler kurdu. 

DÜNYA 25.01.2022, 08:19 26.01.2022, 09:44
Yaşadığı tecrübeler Paşinyan'ın tavrını Türkiye'ye karşı değiştirdi

Facebook üzerinden yayınlanan bir basın toplantısına katılan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Karabağ savaşından hezimetle ayrıldıktan sonra uzun süre kabuğuna çekilen ülkenin Türkiye ve Azerbaycan ile ne zaman temasa geçeceği merak konusuyken en sonunda Paşinyan, en büyük daveti yaptı: “İlişkiler kurmak istiyoruz.” 

“Ermenistan müzakerelere hazır” 

Paşinyan, Ermenistan’ın Azerbaycan ve Türkiye ile temas kurmaya hazır olduğunu şu sözlerle belirtti: “Azerbaycan ile barış anlaşması imzalanması gündemde. Bu anlaşmanın müzakereler sonucunda oluşturulması gerekiyor. Biz de Ermenistan olarak bu müzakerelere hazırız.” 



“Türkiye ile ilişkiler kurmak istiyoruz” 

“Ermenistan, Türkiye ile ilişkilerini normalleştirmek istiyor. Ön koşulsuz şekilde diplomatik ilişkiler kurmayı ve sınırları açmayı istiyoruz. Geçmişte başarılı olamadık ama şimdi tecrübelerimizi kullanmalıyız.” 

Ermenistan, Antalya’daki foruma davet edildi 

“Türkiye ile Ermenistan arasındaki görüşmeler, özel temsilcilerimiz başkanlığında başladı. Bu sürecin böyle devam etmesi halinde Ermenistan’ın da Antalya Diploması Forumu’nda yer alması kuvvetle muhtemeldir. Görüşmeleri sürdürme fırsatını kaçırmak mantıksız olur.” 

Paşinyan’dan önce, 19 Ocak’ta açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise 11-13 Mart 2022 tarihlerinde düzenlenecek olan Antalya Diploması Forumu’na (ADF) Ermenistan’ın da davet edildiğini dile getirmişti. 

Yorumlar (0)