Yargıcın "maske" kararına Beyaz Saray'dan tepki!

ABD'de toplu taşımalarda maske kullanma zorunluluğunun kaldırılmasına hükmeden federal yargı kararına Beyaz Saray'dan tepki geldi.

DÜNYA 19.04.2022, 19:11 Hakan Öksüz
Yargıcın "maske" kararına Beyaz Saray'dan tepki!

2020 yılının Mart ayında küresel çapta bir sağlık krizine dönüşen Covid-19 salgını, aradan geçen iki yılda milyonlarca insanı etkiledi. Bu dönemde bulunan aşılar sayesinde koronavirüs salgınının öldürücü etkisi kırıldı. Aşılar sayesinde bağışıklığın artması, açık havada maske kullanma zorunluluğu ve dışarı çıkış yasakları gibi kısıtlamaların ortadan kalkmasını sağladı.

ABD'de ise mahkeme tarafından alınan bir karar, toplu taşımalarda maske kullanma zorunluluğunun kaldırılmasına yol açtı. Federal Yargıç Kathryn Kimball Mizelle, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin (CDC) toplu taşımada maske kullanımına ilişkin kararını değerlendirdi. 

Yargıç: Bu karar, CDC'nin yetkilerini aşıyor!

Florida'nın Tampa kentinden yargıç Mizelle, CDC'nin toplu taşımalarda maske kullanma zorunluluğunu uzatmasına ilişkin, "Bu karar, CDC'nin yetkilerini aşıyor." hükmünü verdi. Yargıcın bu kararı sonrası 4 büyük havayolu şirketi, iç hatlarda uçuşlarda maske kullanma zorunluluğunu kaldırdı. Bu karar, Beyaz Saray tarafından tepiyle karşılandı.

Jen Psaki: CDC, tersini öneriyor!

Karara ilişkin konuşan Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, "Bütünüyle hayal kırıklığı. Bu kararı tasvip etmiyoruz. CDC, toplum sağlığı için kapalı mekânlarda maske kullanmaya devam edilmesi gerektiğini öneriyor." dedi. Toplu taşımada maske kullanma zorunluluğunun kaldırılması, Cumhuriyetçilerden destek gördü. Liberal cephe ise bu kararın ciddi sağlık riskleri barındırabileceğini belirtiyor.

Yorumlar (0)