Yargıç, başörtülü kadının davasına bakmadığı için yıllar sonra özür diledi

Kanada'da bir yargıç başörtülü olması sebebiyle davasına bakmadığı kadından 5 yılın ardından özür diledi.

DÜNYA 10.09.2020, 21:24 10.09.2020, 21:28
Yargıç, başörtülü kadının davasına bakmadığı için yıllar sonra özür diledi

Kanada Quebec eyaletinde hakimlerin en üst disiplin organı yargı konseyi üyeleri, daha önce almış oldukları karar gereğince, Hakim Eliana Marengo ve davasına bakmadığı Rania El-Alloul ile çevrim içi bir oturum yaptı.

Konsey üyelerinin önünde özür metnini okuyan Hakim Marengo, El-Alloul'dan başörtüsünü çıkarması yönündeki talebiyle hata yaptığını ve vermiş olduğu pişmanlıktan ötürü özür dilemek istediğini, hiçbir zaman saygısızlık veyahut suç niyetinde olmadığını kaydetti.

"En içten duygularımla özür diliyorum"

Marengo o esnada, El-Alloul'un başörtüsünü mahkeme salonunda takılan güneş gözlüğü ve giyilen bir şapka ile karşılaştırdığını kaydederek, ''Şapkalara ve güneş gözlüklerine atıfta bulunmam, basit bir şekilde adliyedeki kuralların nasıl örneklendiğini görme amaçlıydı. Kesinlikle size veya inançlarınıza saygısızlık niyetinde değildim. En içten dileklerimle özür diliyorum." dedi.

Olayın geçmişi...

Kanada Montreal şehrinde 2015 yılında Marengo, trafik suçu sebebiyle duruşmaya gelen davalı Müslüman kadının başörtülü olmasını gerekçe göstererek davaya bakmamıştı. 

Yorumlar (0)