Yardım parasıyla kiralık katil tuttu

ABD’nin Florida eyaletinde yaşayan bir kadının, geçtiğimiz sene devletten aldığı COVID-19 yardım parasıyla kiralık katil tuttuğu ortaya çıktı.

DÜNYA 16.02.2022, 22:54 17.02.2022, 12:25
Yardım parasıyla kiralık katil tuttu

ABD'deki yerel bir gazetede yer bulan haberde, 33 yaşında olduğu öğrenilen Jasmine Martinez’in, iş yerlerine verilen koronavirüs federal yardımını uzun bir süredir düşmanı olan bir kadını öldürmek amacıyla kullandığına inanıldığı belirtildi.

Nisan 2021'de 200 bin TL yardım almış

Güvenlik güçlerinin gözaltı tutanaklarında, söz konusu kadının, geçtiğimiz nisan ayında aldığı yaklaşık olarak 15.000 dolar (200.000 TL) tutarındaki COVID-19 yardım parası ile Le’Shonte Jones (24) isimli genç kadının öldürülmesi amacıyla kiralık katil tuttuğu ifade edildi.

Güvenlik güçleri, aynı günlerde maruz kaldığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Jones'un katil zanlısı olan eski mahkum Javon Carter’ın telefonunda büyük meblağda parayı sayarken kaydedilmiş bir video bulduklarını duyurdu.

Olaya ilişkin 2 kişi yargılanacak

Polis tarafından gözaltına alınan Javon Carter, genç kadının öldürülmesi ile ilgili birinci derece cinayetle suçlanırken, Martinez’in ise kiralık katil tutma suçlaması gerekçe gösterilerek yargılanacağı öğrenildi.

Yorumlar (0)