Yaralı beyazı sırtında taşıyan siyahi efsane oldu: "Öldüreceklerdi"

İngiltere'de ırkçılık karşıtı gösteriler esnasında yaralanan bir beyazı sırtında taşıdığı görüntülerle gündem olan siyahi Patrick Hutchinson, müdahalede bulunmasalardı olayın sonunun iyi olmayacağını, bu nedenle yapılması gerekeni yaptıklarını ve birinin öldürülmesine engel olduklarını kaydetti. 

DÜNYA 15.06.2020, 11:10 15.06.2020, 11:14
Yaralı beyazı sırtında taşıyan siyahi efsane oldu: "Öldüreceklerdi"

ABD'de siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucu öldürülmesinin ardından başlayan ırkçılık karşıtı protestolar dünya geneline dalga dalga yayılırken, İngiltere’nin başkenti Londra'da düzenlenen gösteriler esnasında çekilen bir görüntü gündem oldu. 

Londra'da düzenlenen ırkçılık karşıtı protestolar kapsamında cumartesi günü çıkan arbede sırasında yaralanan beyaz bir kişiyi sırtına alan ve onu güvenli bir yere kadar götüren Patrick Hutchinson isimli siyahi vatandaş, "dayanışmanın" simgesi haline geldi. 

"Felaketi engellemek istedik"

İlk defa siyahiler için düzenlenen protestolara katıldığını kaydeden Patrik Hutchinson, o esnada yapılması gerekeni yaptığını ifade etti.

Patrick Hutchinson, beyaz adamın, Waterloo istasyonu yakınında bulunan Southbank bölgesinde eylemcilerce çevrelendiğini ve kendisini merdivenlere yatarak korumaya çalıştığını gördüklerini aktararak, felaketi engellemek istediklerini söyledi. 

"Çevresinde koridor oluşturarak polise götürdük"

Beyaz adamın ırkçılık karşıtı protestolara tepki gösterdiğini hiç düşünmediğini kaydeden Patrick Hutchinson, arkadaşlarıyla beraber söz konusu adamın çevresinde bir kordon meydana getirdiklerini ve onu arbedenin arasından çıkararak polise kadar götürdüklerini belirtti. 

"Öldürülmesine engel olduk"

Patrick Hutchinson, o anda yalnızca yerde yatan bir adam olduğunu fark ettiğini ve onu güvenli bir ortama götürmekten başka bir şey düşünmediğini ifade etti. 

Onu taşıdığını ve arkadaşlarının da kendisini ve omzunda bulunan adamı korumak adına çaba harcadıklarına dikkat çeken Patrick Hutchinson, söz konusu kişinin etrafından hala darbe almaya devam ettiğini belirtti.

Patrick Hutchinson, müdahalede bulunmasalardı olayın sonunun iyi olmayacağını, bu nedenle yapılması gerekeni yaptıklarını ve birinin öldürülmesine engel olduklarını kaydetti. 

"Çocuklarım için daha iyi bir dünya istiyorum"

Tarih yazıldığı düşüncesinde olması dolayısıyla protestolara katılım gösterdiğini aktaran Patrick Hutchinson, herkes için eşitlik görmek istediğini söyledi. 

Patrick Hutchinson, çocuklarının ve torunlarımın daha iyi bir dünyada yaşayacağından emin olmak istediğini belirterek, herkes mutlak eşitliğe sahip olana kadar mücadeleyi sürdürmeyi umduğunu vurguladı.

Yorumlar (0)