Yanlışlıkla kendi vatandaşını sınır dışı etti

İran polisinin yanlışlıkla Afganistan'a sınır dışı ettiği engelli İran vatandaşı ülkesine geri getirildi.

DÜNYA 09.12.2019, 12:48
Yanlışlıkla kendi vatandaşını sınır dışı etti

İran polisi bir skandala imza attı. İran polisi tarafından Afganistan vatandaşı olduğu zannedilen engelli bir genç, sınır dışı edildi. Gencin İran vatandaşı olduğunu anlayan polis, aileyi de zor durumda bıraktı.

Ailesi çabaladı, polis seyretti!

İran resmi haber ajansı IRNA'da yer alan habere göre, yaklaşık 1 ay önce İran emniyet güçleri tarafından Afganistan vatandaşı olduğu yanılgısıyla gözaltına alınarak sınır dışı edilen 17 yaşındaki işitme ve konuşma engelli Hamid As, yalnızca ailesinin çabasıyla dün ülkesine iade edildi.

Hamid As, Meşhed'deki İmam Rıza Türbesi'ni ziyaret için İylam eyaleti Mehr Melik Şahi kasabasında yaşadığı evden ayrılmış, 11 Kasım'da aynı eyalete bağlı Hürrem Abad ilçesinde polis tarafından şüpheli sıfatıyla gözaltına alınmıştı.

İran polisi tarafından İran'a kaçak giriş yapan Afganların toplandığı Erak şehrindeki İbrahim Abad Toplama Kampı'na götürülen Hamid As, bir hafta sonra Afganistan'a sınır dışı edilmişti.

İran Göç Dairesi Genel Müdür Yardımcısı Gulamrıza Galizade, yaptığı açıklamada, kimlik bilgilerini açıklayamayanların yabancı statüsünde kabul edildiğini ve göçmen kamplarına gönderildiğini söyleyerek kendilerini savunmuştu.

Yorumlar (0)