Yanınızda İsrail'i de getirirseniz savaş çıkar!

İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Alirıza Tengsiri, Amerika'nın Hürmüz Boğazı'nda kurulması öngörülen deniz koalisyonunu kapsamında bölgeye İsrail'in de gelmesinin savaşa yol açabileceğini söyledi.

DÜNYA 12.08.2019, 18:04
Yanınızda İsrail'i de getirirseniz savaş çıkar!

İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Alirıza Tengsiri, Amerika Birleşik Devletleri'nin Hürmüz Boğazı’nda kurulması öngörülen deniz koalisyonu kapsamında İsrail'in de bölgeye gelmesinin savaşa yol açabileceği uyarısında bulundu. İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Alirıza Tengsiri, "Siyonist İsrail rejiminin Basra Körfezi'ne gelmesi yasadışıdır, savaş ve çatışmalara neden olabilir, bundan da Amerika ve İngiltere sorumludur" ifadelerini kullandı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İngiltere’nin bölgedeki varlıklarını meşrulaştırmak için çeşitli senaryolar tasarladığını ileri süren İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Alirıza Tengsiri, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Amerikalılar, İran kara sularına yakın petrol tankerlerine saldırıp, sonra suçu İran’ın üzerine attı. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İngiltere, şimdi de bölgede yasadışı bir ittifak kurarak senaryolarını yürütmeye çalışıyor."

"Amerikan ve İngiliz gemilerine istediğimiz zaman el koyarız"

İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Alirıza Tengsiri, İran’ın istediği zaman Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere donanmaları tarafından koruma atına alınsa bile, bölgede her gemiyi alıkoyma gücüne sahip olduğunu belirterek, "İran, bu bölgede daha önce Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İngiliz askerlerini gözaltına aldı. Gemileri korumakla yükümlü bu askerler, koruyabilseydi kendilerini korurdu"  yorumunu yaptı.

İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Alirıza Tengsiri, İran’ın kendi petrolünü ihraç edebildiği müddetçe Hürmüz Boğazı’nın güvenliğini koruyacağını da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)