Yangınlarla birlikte sel felaketi yaşanıyor! Yüzyılda bir görülen şiddette...

Avustralya, aylardır süren yangınlar henüz kontrol altına alınmadan yüzyılda bir görüldüğü söylenen şiddetli yağmur ve selle boğuşuyor.

DÜNYA 18.01.2020, 21:03
Yangınlarla birlikte sel felaketi yaşanıyor! Yüzyılda bir görülen şiddette...

Avustralya, aylardır süren yangınlar henüz kontrol altına alınmadan yüzyılda bir görüldüğü söylenen şiddetli yağmur ve selle boğuşuyor. Yağmurlar, ülkenin doğu kıyılarındaki Queensland eyaletinde hayatı neredeyse durma noktasına getirdi.

Yağmurların sebep olduğu sel yüzünden eyaletteki yolların büyük çoğunluğunun ulaşıma kapandığı ve insanların lastik botlarla hareket etmeye çalıştığı belirtiliyor Queensland eyaleti meteoroloji servisi, yağmurların durduğu ama şiddetli yağışların yeniden başlayabileceği yönünde uyarılarda bulunuyor.

Diğer yanda yangınlar devam ediyor

Queensland'de sel varken ülkenin diğer eyaletleri de yangın felaketiyle mücadele ediyor. Avustralya'nın Yeni Güney Galler ve Victoria eyaletlerinde yangın yüzünden binlerce kişinin tahliye edildiği ve birçok yere elektrik verilemediği ifade ediliyor. 

Ülke çapında Kasım ayından beri devam eden yangınlarda yarım milyar civarında hayvan öldü, 10 milyon hektar alan küle döndü ve 27 kişi hayatını kaybetti.

Yorumlar (0)