Yangına müdahale eden helikopter denize düştü

Yunanistan'daki yangına müdahalede bulunan helikopterin denize düştüğü ve 4 kişiden oluşan mürettebattan 2'sinin bulunamadığı bildirildi.

DÜNYA 13.07.2022, 21:35 14.07.2022, 15:40
Yangına müdahale eden helikopter denize düştü

Ülkeye bağlı Sisam Adası’ndaki yangına müdahalede bulunan bir yangın söndürme helikopterinin Ege Denizi'ne düştüğü ve helikopterde yer alan 4 mürettebattan 2’sine ulaşılamadığı bildirildi.

2 kişi aranıyor

Sisam Adası’ndaki yangına müdahalede bulunan Mi-8 tipi yangın söndürme helikopteri Ege sularına düştü. Adadaki yangına müdahale etmek üzere yerel saat ile 16.39’da kalkan helikopterin, bölgedeki şiddetli rüzgarlar sebebiyle kontrolden çıktığı ve yerel saatle 17.55 sularında iletişimin kesildiği kaydedildi. Helikopterde 1'i Romanyalı, 2'si Moldovalı ve 1'i Yunan olmak üzere toplamda 4 mürettebatın olduğu belirtilerek, 2 kişinin kazadan sağ kurtulduğu, 2 kişinin ise kayıp olduğu öğrenildi.

Yunanistan Sahil Güvenlik personelleri ile Yunanistan Hava Kuvvetleri'nin kaybolan 2 kişi için helikopter ve İHA (insansız hava aracı) destekli arama kurtarma faaliyeti başlattığı kaydedildi.

Yorumlar (0)