Yangın dehşeti yaşattı! 100'den fazla ev yandı

Avustralya'nın Yeni Güney Galler (NSW) eyaletinin kuzeyinde süren ve yerleşim yerlerine de sıçrayan orman yangınlarında, 100'den fazla evin yandığı, 2 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin yaralandığı ve 7 kişinin kayıp olduğu bildirildi. 

DÜNYA 09.11.2019, 11:52
Yangın dehşeti yaşattı! 100'den fazla ev yandı

Avustralya Yayın Kurumu'nun yayınladığı habere göre, Yeni Güney Galler (NSW) kırsalında, sert rüzgarın yanında 35 derecelik hava sıcaklığının da etkisiyle iki gündür süren orman yangınları sebebiyle birçok kişi evlerinde mahsur kalırken, bazıları tahliye edildi.

2 kişi öldü, 30 kişi yaralandı

Eyaletin kuzeyinde ve sahil şeridinde devam eden ve en az 100 evin yok olduğu yangınlarda, 2 kişi yaşamını yitirdi, 30 kişi yaralandı. 

Kayıp olduğu belirtilen 7 kişiyi ise arama çalışmaları sürüyor.

"İnsanlar evlerini kurtarmak için mücadele etti"

Belediye Başkanı Carol Sparks, yangınların en etkili olduğu Glen Innes kasabası yakınlarında kimlikleri açıklanmayan 2 kişinin yaşamını yitirdiğini doğruladı ve durumu "korkunç" olarak tanımladı. Sparks, "Okullar kayboldu, evler insanlar yandı, hayatlar kaybedildi. İnsanlar evlerini kurtarmak için mücadele etti, fakat ayrılmaları gerekiyordu." dedi.

NSW Kırsal İtfaiye Servisi komiser yardımcısı Rob Rogers, acil servislere yardım çağrısında bulunanlar hususunda "çok endişeli" olduklarını belirterek, "İtfaiyecileri bu insanlara ulaştırmak için elimizden gelenin en iyisini yaptık, helikopterlerde itfaiyeciler vardı, insanlara ulaşmaya çalıştık." ifadelerini kullandı.

70 uçak ve binden fazla itfaiyeci görevlendirildi

Yerleşim yerlerini tehdit eden yangınların kontrol altına alınması ve yangın bölgelerinde mahsur kalanların kurtarılması amacıyla 70 uçak ve binden fazla itfaiyeci görevlendirildi. 

Her sene hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte orman yangınlarıyla mücadele eden Avustralya'da, 7 Şubat 2009 tarihinde çıkan yangında 173 kişi yaşamını yitirmiş, 414 kişi yaralanmıştı.

Avustralya tarihinin en korkunç yangını olarak nitelendirilen Victoria eyaletindeki yangın, "Kara Cumartesi" olarak anılıyor.

Yorumlar (0)