Yangın büyüyor: Evlerinizi terk edin uyarısı yapıldı!

Avustralya'da çıkan orman yangınları nüfusun yoğun olduğu bölgeleri tehdit etmeye başladı. Çalılık arazi yakınlarında yaşayan vatandaşlara evlerini terk etmelerine yönelik uyarı yapıldı.

DÜNYA 19.11.2019, 13:32 19.11.2019, 13:35
Yangın büyüyor: Evlerinizi terk edin uyarısı yapıldı!

Avustralya'da Yeni Güney Galler eyaletinde başlayan yangınlar, eyaletin batısında bulunan Güney Avustralya eyaletini de tehdit etmeye başladı. 

Yetkililer, 3 bin 600 itfaiye personelinin mücadele ettiği yangınların sık sık rüzgâr ve sıcaklıklar nedeniyle hızlı bir şekilde yayıldığı hususunda uyarıyor ve yangınların durumunu gösteren haritalar paylaşıyor.

Diğer yandan Meteoroloji Dairesi, Güney Avustralya eyaletinin genelinde sıcak ve rüzgârlı hava şartlarına ilişkin uyarıda bulundu. Güney Avustralya eyaletinde bulunan birçok okulda yangınlar sebebiyle eğitime ara verildiği ve çalılık arazi yakınlarında ikamet eden vatandaşlara evlerini terk etme uyarısı yapıldığı ifade edildi.

Yetkililer, Queensland eyaletinde hangi bölgelerin tehlikede olduğunu göstermek amacıyla bir harita paylaştı.

Sosyal medyada yayımlanan görüntülerde, yangınlar nedeniyle bir iletişim kulesinin alev aldığı anlar yer aldı. 

468 ev kül oldu

Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletinde başlayan ve günlerdir süren yangınlar sebebiyle şu ana kadar 468 ev ve 35 tesis kül oldu.

170 evde ve 43 tesiste maddi hasar meydana gelirken, 2 bin 235 ev ve 183 tesis kurtarıldı. 

Yorumlar (0)