Yanardağı patlamasında 6 kişi öldü

Yeni Zelanda’daki Whakaari Yanardağı patlamasında ölü sayısı 6’ya çıktı.

DÜNYA 11.12.2019, 07:52
Yanardağı patlamasında 6 kişi öldü

Yeni Zelanda’nın kuzeyindeki Whakaari Yanardağı'nın patlaması nedeniyle yaralı kurtarıldıktan sonra hastanede tedavi altına alınan 31 kişiden biri daha yaşamını yitirdi. Yaralılardan birinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 6’ya yükseldi.

30 yaralıdan 25'inin durumu kritik

Whakaari Yanardağı patlaması ile ilgili açıklama yapan Yeni Zelanda polisi, tedavi altındaki 31 yaralıdan birinin daha yaşamını yitirdiğini, hâlen tedavileri süren 30 yaralıdan 25’inin durumunun ise kritik olduğunu kaydetti.

Yaşamını yitiren afetzedenin kimliği hakkında bilgi paylaşımında bulunmayan polis açıklamasında, ‘‘Middlemore Hastanesi'nde tedavi altındaki bir kişi hayatını kaybetti." dedi.

Son açıklamalarla birlikte yaşamını yitirenlerin sayısı 6’ya yükselirken, yaralı kurtarılan 34 kişiden 3’ü tedavilerinin ardından taburcu edildi. Ancak 25’inin durumu kritik olan 30 yaralının ise hâlen çeşitli hastanelerde tedavileri sürüyor.

Whakaari Yanardağı patlamasının yaşandığı Beyaz Ada'da mahsur kalan 8 kişiden ise haber alınamıyor. Polis Beyaz Ada'da herhangi bir yaşam belirtisi olmadığını açıklamıştı. 

Polis cezai soruşturma başlattı 

Yeni Zelanda Polisi ayrıca, Whakaari Yanardağı patlamasından dolayı meydaha gelen ölüm ve yaralanmalar hakkında cezai soruşturma başlattı.

Yeni Zelanda Emniyet Müdür Yardımcısı John Tims, ‘‘Ölümlerden ve yaralanmalardan suçlu olarak sorumlu biri olup olmadığını araştırıyoruz.’’ açıklamasında bulundu.

Mağdurların ülkleri de belli oldu 

Whakaari Yanardağı patlamasında hayatını kaybedenlerin ve yaralıların kimlik bilgileri henüz resmen açıklanmadı fakat patlamanın olduğu anda adada bulunan 47 mağdurdan 24’ü Avustralya, 9’u Amerika, 5’i Yeni Zelanda, 4’ü Almanya, ikisi Çin, ikisi İngiltere ve birinin de Malezya vatandaşı olduğu kesinleşti.

Yorumlar (0)