Yalnız yaşayan kadının evinde öldüğü 2 sene sonra şans eseri ortaya çıktı 

İtalya’da yalnız yaşayan yaşlı bir kadının evinin bahçesindeki ağaçların rüzgar sebebiyle kökünde sökülme ihtimalinin olması üzerine polis ekipleri kadının evine gitti. Defalarca çalmalarına karşın kapısı açılmayan eve giren polisler, 70 yaşındaki kadının oturma odasında sandalyede oturur haldeki cesedi ile karşılaştı. Kadının ölüm sebebi hakkında henüz net bir bilgi bulunmazken 2019’un sonlarında hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

DÜNYA 10.02.2022, 14:44 11.02.2022, 17:42
Yalnız yaşayan kadının evinde öldüğü 2 sene sonra şans eseri ortaya çıktı 

İtalya’nın Lombardiya bölgesi sınırları içinde bulunan Como kentinde, Como Gölü yakınlarında bahçeli bir evde yaşayan yaşlı kadının evi, şiddetli rüzgar sebebiyle tehlike altındaydı. Bahçedeki ağaçların durumunu gören polis ekipleri, şiddetli rüzgarın ağaçları kökünden sökebileceğini belirtmek üzere evin kapısını çaldı. Kapının defalarca çalınmasına karşın açılmadığını gören ekipler şüphelenerek eve girdi.  

Yaşlı kadının 2 sene önce öldüğü belirlendi 

Polis ekipleri eve girer girmez kadının cansız bedeniyle karşılaştı. Olay yerine çağırılan olay yeri ekipleri kadının 2 önce, 2019 yılının sonlarında öldüğünü ancak kesin ölüm sebebinin bilinmediğini aktardı. Como Belediyesi Basın Görevlisi Francesca Manfredi ise basın açıklaması yaparak evde bulunan kadının isminin Marinella Beretta olduğunu ve kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için otopsi yapılacağını sarf etti.  



Kadının herhangi bir akrabası bulunamadı 

Kadının cansız bedeni bulunduğundan bu yana polisin akrabalarını araştırdığını ancak henüz hayatta olan bir akrabasının bulunmadığını kaydeden Manfredi, cenazenin morgda saklandığını ve henüz cenaze töreni için tarih belirlenmediğini ifade etti.  

İtalya basınının iletişime geçtiği komşular ise kadını neredeyse 2,5 senedir görmediklerini; 2020’de Lombardiya’nın koronavirüs salgını pençesine düştüğünde başka yere taşındığını düşündüklerini bildirdi.  

“Belediye, cenaze işlerini üstlenecek” 

Como Belediye Başkanı Mario Landriscina, belediyenin cenaze işlerini üstleneceğini şu sözlerle ifade etti: “Cenaze töreninde olmaya çalışacağım. Tarih netleştiğinde halkı törene davet edeceğim. Şu anda birlik olma zamanı. Bu kadının herhangi bir akrabasını bulamazsak biz onun akrabası oluruz.” 

İtalya Aile Bakanı Elena Bonetti, üzüntüsünü dile getirirken şunları kaydetti: “Marinella Beretta’ya olanlar, unuttuğumuz vicdanımızı ve yalnızlığımızı yaraladı. Birbirimize sahip çıkmak, insan olmamızın sorumluluğudur. Kimse yalnız kalmamalı, yalnız bırakılmamalıdır.” 



İtalyanların yüzde 40’ı yalnız yaşıyor 

İtalya Ulusal İstatistik Enstitüsü’nün 2018 raporuna göre 75 yaş üzerinde olan İtalya vatandaşlarının yüzde 40’ı yalnız yaşıyor. İhtiyaç duymaları halinde arayabilecekleri arkadaşları ya da akrabaları ise bulunmuyor. 

Yorumlar (0)