"Yalanı bırak, burası petrol ülkesi"

16 yaşındaki İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg için Kanada'da yapılan duvar resmine hasar verildi. Tepki çeken bu vandallık örneğinde Greta Thunberg'in yüzüne "Yalanı bırak, burası petrol ülkesi" sloganı yazıldı.

DÜNYA 23.10.2019, 17:13 23.10.2019, 17:20
"Yalanı bırak, burası petrol ülkesi"

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, geçen cuma Kanada'nın Alberta eyaletinin başkenti Edmonton'da iklim eylemine katılım gösterdi. Eylemde Greta’nın konuşma yaptığı esnada yerel bir sanatçı olan AJA Louden, şehrin diğer ucunda bulunan bir duvara onun graffitisini yaptı.

CBS, duvar resmini çektiği sırada adı James Bagnell olarak açıklanan bir kişi, tam da Greta’nın yüzüne denk gelen kısmın üzerini çizdi ve "Yalanı bırak, Burası bir petrol ülkesi." ifadelerini yazdı. 

"Yabancılara ihtiyacımız yok"

CBS mikrofonlarına konuşan Bagnell, "Burası Alberta. Burası bir petrol ülkesi. Babam petrol sektöründe çalışıyor. Buraya gelip bize işlerimizi nasıl yürüteceğimizi, ailelerimize nasıl bakacağımızı, sofraya nasıl yemek koyacağımızı söyleyen yabancılara ihtiyacımız yok." şeklinde konuştu.

"Ülkesine geri dönmeli"

Bagnell, "Bence, hayatlarımızı ve insanlarımızı nasıl değiştireceğimizi söylemeleri kesinlikle anlayışsızlık. (Greta) ülkesine geri dönmeli ve orayı daha iyi bir yer haline getirmeli." ifadelerini kullandı. 

Greta Thunberg'in "kendisine söyleneni yaptığını" ileri süren Bagnell, "Bir çözüm sunana kadar sesini kesmesi gerekiyor." dedi. 

"Provokatör ajan" denildi 

Fakat duvar resminin tahribatı bununla sınırlı kalmadı. CBS, pazar günü Greta’nın gözlerinin siyaha boyandığını ve resmin üzerine Fransızca "sürtük" yazıldığını bildirdi. 

Öte yandan, "Provokatör ajan, Kanada’dan defol!" ifadesi de yazıldı. 
 

Yorumlar (0)