Yahudi yerleşimciler Huvara'yı savaş alanına çevirdi

Yahudi yerleşimcilerin işgal altında olan Batı Şeria'nın Nablus şehrine bağlı Huvara beldesinde devam eden organize saldırıları, Filistinlilere kabus dolu günler yaşatıyor.

DÜNYA 28.02.2023, 01:00
Yahudi yerleşimciler Huvara'yı savaş alanına çevirdi

Batı Şeria'nın Ramallah ve Nablus illerini birbirine bağlayan ana yolun üzerinde yer alan, yaklaşık olarak 7 bin Filistinlinin ikamet ettiği Huvara beldesi, uluslararası hukuka göre illegal sayılan birçok Yahudi yerleşim birimleriyle çevrili olan bir bölge. Yahudi yerleşimciler, Batı Şeria'da yer alan pek çok yerleşim birimine ulaşabilmek için Huvara'dan geçen ana yolu kullanıyor.

Filistinlilerin araç, hayvan, iş yeri ve evlerine saldıran Yahudi yerleşimcilerin beldeye verdiği zararın boyutu gözler önüne serildi.



"Evi kundakladılar"

Yahudi yerleşimcilerce evi kundaklanan Filistinli Cemile Dumeydi (60), maruz kaldığı dehşet dolu anları anlattı.

Kalp rahatsızlığı olan Filistinli, çok sayıda Yahudi yerleşimcinin göz yaşartıcı gaz ve taşlarla evine saldırdığını ve evin bir bölümünü kundakladığını dile getirdi. 

Dumeydi, "Gerçek anlamda dehşet dolu bir gece yaşadık. Evde yalnızca kadın ve çocuklar vardı. İlk yardım personellerinin eve girmesine müsaade edilmedi. Bağrışma ve çığlıklarla dolu bir gece yaşadık." dedi. 



"Bu soykırımdır"

Filistin El-Fetih'in (Ulusal Direniş Hareketi) Huvara Temsilcisi Kemal Avde, Yahudi yerleşimcilerin gerçekleştirdiği saldırıyı, bölgede yaşayan 'Filistinlilere yönelik bir soykırım' olarak nitelendirdi.

Çok sayıda Yahudi yerleşimcinin İsrail kolluk kuvvetlerinin koruması altında beldelerine saldırı düzenlediğini dile getiren Avde, "Çok sayıda silahlı yerleşimci beldeye baskın düzenledi ve her şeyi ateşe verdi. Geriye sağlam hiçbir şey kalmadı." diye konuştu.

1 Ocak 2023'ten bu yana, yalnızca Huvara'da yerleşimcilerin 100'ü aşkın saldırı yaptığını ifade eden Kemal Avde, "Gerçekte olan şu ki İsrail kolluk kuvvetlerinin koruması altındaki Yahudi yerleşimcilerce katlediliyoruz." sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)