Yahudi yerleşimciler bu kez geldikleri gibi geri gittiler

Kudüs'te bulunan Şeyh Cerrah Mahallesi'ne giden Yahudi yerleşimciler cami hoparlörlerinden yapılan çağrılar üzerine Filistinlilerin bölgeye akın etmesiyle geldikleri yere geri dönmek zorunda kaldılar.

DÜNYA 10.05.2021, 10:04 11.05.2021, 08:01
Yahudi yerleşimciler bu kez geldikleri gibi geri gittiler

Kudüs'te Filistinlileri tamamen azınlık durumuna düşürmek için öteden beri uygulanan politikayı bir kez daha uygulamak isteyen Yahudiler, Şeyh Cerrah Mahallesi’ne yerleşmek için geldiklerinde yüzlerce Filistinli gencin tepkisiyle karşılaşınca bölgeden uzaklaştılar.

Cami hoparlörlerinden çağrılar yapıldı

Kudüs'e bağlı İseviye Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir cami hoparlörlerinden, Yahudi yerleşimcilerin Şeyh Cerrah Mahallesi'ne geldiği ve onların engellenmesi gerektiği yönünde çağrıların yapılması üzerine harekete geçen Filistinli gençler hemen bölgeye akın etti.

Filistinli yüzlerce genci bir anda karşılarında gören Yahudi yerleşimciler, Şeyh Cerrah Mahallesi'nden ayrılarak beklemeden bölgeyi terk etmek durumunda kaldı.

Doğu Kudüs'te neler yaşanıyor?

İsrail’in işgali altında bulunan Doğu Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde oturan Filistinlilere zorunlu göç muamelesi sebebiyle bölge en gergin günlerini yaşıyor. İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'da yaptıkları saldırılar da kutsal şehirde gerilimi hiç olmadığı kadar tırmandırmaya neden oluyor.

7 Mayıs akşamında İsrail güçleri teravih namazı esnasında Mescid-i Aksa'da namazını kılan cemaate plastik mermiler ve ses bombalarıyla müdahale etmişti.

Daha sonra ise Filistin Kızılayı tarafından açıklama yapılmış ve müdahaleler sırasında 205 Filistinlinin çeşitli yerlerinden yaralandığını bildirilmişti. Yine bir sonraki gün yapılan ikinci müdahalede ise içinde çocuk ve bebeklerinde olduğu Filistinli 90 kişi yaralanmıştı.

Son olarak da geçtiğimiz gün sabah namazının ardından İsrail polisi yine Mescid-i Aksa'dan çıkan cemaate saldırmış ve bu saldırıda da 10 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

Yorumlar (0)