Yağmur nedeniyle nehir taştı, araçlar böyle sürüklendi!

Meksika'da meydana gelen şiddetli yağışlar nedeniyle ülkenin çoğu bölgesinde günlük hayat felç oldu. Nayarit eyaletinde etkili olan yağışlar nedeniyle nehir taştı, bir düzine aracın suda sürüklendiği görüldü. Arama kurtarma ekipleri, akıntıya kapılarak sürüklenen bir aracın içindeki kişiyi kurtaramadı.

DÜNYA 19.09.2022, 16:35 20.09.2022, 16:16 Hakan Öksüz
Yağmur nedeniyle nehir taştı, araçlar böyle sürüklendi!

İklim değişikliği nedeniyle son yıllarda ekstrem hava olaylarında artış görüldü. Haziran ayında Pakistan'da başlayan ve yaz boyunca zaman zaman etkisini hissettiren şiddetli yağışlar nedeniyle en az 1400 kişi yaşamını yitirdi, yaklaşık 13 bin kişi yaralandı. Önceki gün Japonya'da başlayan tayfundan dolayı ise yaklaşık 200 bin haneye elektrik verilemediği kaydedildi. Kuvvetli rüzgâr nedeniyle 12 kişi yaralandı.

En az 12 otomobil sürüklendi

Şiddetli yağışlar, Güney Amerika ülkesi Meksika'da da etkisini gösterdi. Nayarit eyaletinde yer alan Sayuleta kasabasındaki nehir, şiddetli yağışlar nedeniyle taştı. Nehrin taşmasıyla birlikte araçların akıntıya kapılarak sürüklendiği görüldü. Edinilen bilgilere göre 12'den fazla otomobil, kasabada meydana gelen selde sürüklendi. 

Bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Bölgeye gönderilen arama kurtarma ekipleri ve eyalet polisi, içinde 6 kişinin bulunduğu bir otomobili kurtardı. Bölge halkının da arama kurtarma çalışmalarına katıldığı kaydedildi. Selde sürüklenen bir otomobilin içinde bulunan bir kişinin cansız bedeni ise saatler sonra bulundu. Sele kapılan araçlardan çoğunun park halindeki otomobiller olduğu ve bu nedenle çoğunun içinde insan bulunmadığı aktarıldı.

Yorumlar (0)