"Ya müzakere, ya savaş"

İranlı yetkililer, ABD Başkanı Donald Trump'ın dün gece Umman aracılığıyla İran'a mesaj gönderdiğini duyurdu.

DÜNYA 21.06.2019, 14:19 21.06.2019, 16:51
"Ya müzakere, ya savaş"

İran medyasının Reuters haber ajansına dayandırdığı habere göre, İranlı yetkililer, ABD Başkanı Donald Trump'ın dün gece Umman aracılığıyla İran'a mesaj gönderdiğini duyurdu. Trump, mesajında "İran'la savaşın eşiğinde olunduğunu ancak kendisinin savaş istemediğini ve Tahran'la görüşmek istediğini" belirtti. 

Trump'ın İran'a görüşme talebine cevap vermek için kısa bir süre tanıdığını bildiren yetkililer,  İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in ABD yönetimiyle görüşmeye izin vermediğini ancak Trump'ın mesajını kendisine ileteceklerini ifade ettiler. 

İran yönetiminin konuyla ilgili yanıtının, "ABD'nin herhangi bir askeri müdahalesinin bölgesel ve uluslararası sonuçları olacaktır." şeklinde olduğu bildirildi. 

Ne olmuştu?

Amerikan New York Times (NYT) gazetesi, ABD Başkanı Trump'ın İran'a yönelik bir saldırı kararından son anda vazgeçtiğini ileri sürmüştü. 

NYT'nin, "Trump, İran'a hava saldırısına onay verdi, sonra aniden vazgeçti" başlıklı haberinde, Amerikalı askeri ve diplomatik yetkililerin, ABD yerel saatiyle 19:00'a kadar İran'a ait bazı radar ve füze bataryalarının vurulmasını bekledikleri, Trump'ın kararından vazgeçmesi sonucunda bunun gerçekleşmediği belirtilmişti.

Yorumlar (0)