Wuhan'da hiçbir şey olmamış gibi

Wuhan, üst üste ikinci gün tek haneli sayılara düşerek bugün beş yeni koronavirüs vakası bildirdi. Çin genelinde ise lokal olarak bulaşan herhangi bir vaka duyurulmadı.

DÜNYA 13.03.2020, 11:40
Wuhan'da hiçbir şey olmamış gibi

Çin'in Hubei eyaletinin başkenti ve koronavirüs salgınının merkez üssü Wuhan'da Perşembe günü beş yeni vaka bildirilirken, Ulusal Sağlık Komisyonu Çarşamba günü için de sekiz vaka olduğunu duyurmuştu. Komisyon, rutin olarak veriler toplandıktan sonraki gün yeni vakaları bildiriyor.

Öte yandan, Wuhan hariç Hubei eyaletinde ardışık sekiz gün boyunca yeni bir enfeksiyon bildirilmedi.

Komisyondan Perşembe günü yapılan açıklamada, Çin'deki koronavirüs salgınının zirve noktasına çoktan ulaştığı, bundan sonra düşüş beklendiği ancak virüsün dünya çapında 127 bin insana bulaşmasıyla önlemlerin de artırılacağı kaydedildi.

Vakalar dışarıdan

Sağlık otoritesi, finans merkezi Şanghay'da iki, başkent Pekin'de bir tane yeni vaka bildirirken bu insanların virüsü yurtdışındaki enfekte bölgelerden Çin'e seyahat edenlerden kaptığını söyledi.

Bu vakalar, anakara Çin'deki toplam yeni enfeksiyon sayısını, önceki gün 15 olan vaka sayısını perşembe günü sekize çekti ve sağlık otoritesinin ocak ayında ülke çapında vaka sayısını yayınlamaya başladığından bu yana en düşük seviyeye getirdi.

Bugüne kadar, anakara Çin'de toplam enfekte vaka sayısı 80.932.

Koronavirüs anakara Çin'de 3 binden fazla insanı öldürdü.

Yorumlar (0)