Wisconsin'i de Joe Biden kazandı

Amerika Birleşik Devletleri'nde Wisconsin'deki ön seçimleri Joe Biden kazandı.

DÜNYA 14.04.2020, 07:25
Wisconsin'i de Joe Biden kazandı

Amerika Birleşik Devletleri'nde Wisconsin eyaletinde geçen salı günü Demokratlar arasında yapılan ön seçimleri eski Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın kazandığı duyuruldu.

ABD'de yoğun olarak devam eden Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınına rağmen geçen salı yapılan ön seçim sonuçları açıklandı.

AP haber ajansının açıkladığı resmi olmayan sonuçlara göre, Demokrat aday adayları Joe Biden ile senatör Bernie Sanders arasındaki Wisconsin ön seçimlerini Joe Biden yüzde 63'lük oy oranıyla kazandı.

Bernie Sanders ise yüzde 31 oy alabildi.

Bernie Sanders, söz konusu ön seçimlerden sonraki gün başkanlık yarışından çekildiğini açıklamış ve Joe Biden Demokratların tek başkan aday adayı olarak kalmıştı.

Bernie Sanders dün yaptığı açıklamada da kasım ayında yapılacak seçimlerde Joe Biden'ı destekleyeceğini ilan etmişti.

Biden'a "cinsel saldırı" suçlaması

Diğer taraftan Demokratların tek aday adayı olarak kalan Joe Biden'a yönelik eski bir asistanı tarafından "cinsel saldırı" iddiası ortaya atıldı.

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, 1990’larda Joe Biden’ın Delaware Senatörü olduğu dönemde ofisinde asistan olarak çalışan Tara Reade adlı kadın, Joe Biden'ın o dönemde kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu ileri sürdü.

Joe Biden'ın seçim kampanya ekibi ise söz konusu iddiayı kesin dille yalanladı.

Joe Biden, geçen yıl bahar aylarında başkan adayı olacağını açıklamadan önce kadınlara yönelik bazı davranışları nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştı.

Yorumlar (0)