Weizsacker'in oğlu intikam için öldürülmüş

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Richard Von Weizsacker'in oğlu Fritz von Weizsacker'in intikam için öldürüldüğü ortaya çıktı.

DÜNYA 21.11.2019, 09:57 21.11.2019, 10:02
Weizsacker'in oğlu intikam için öldürülmüş

Almanya’nın eski cumhurbaşkanlarından Richard Von Weizsacker'in oğlu Fritz von Weizsacker, Salı günü Berlin’de uğradığı bıçaklı saldırıda yaşamını yitirmişti. Alman basınında yer alan haberlere göre oğul Fritz von Weizsacker, ailesinden intikam almak isteyen biri tarafından bıçaklanarak öldürüldü. 

Saldırganın eski Cumhurbaşkanı Richard Von Weizsacker'i, o yıllarda yöneticisi olduğu Boehringer Ingelheim şirketinin Vietnem Savaşına öldürücü zehirli kimyasallar göndermekle suçladığı bildirildi. Aileden intikam almak isteyen saldırgan, eski Cumhurbaşkanı Richard Von Weizsacker 2015'te yaşamını yitirdiği için oğlu Fritz von Weizsacker’i öldürdüğünü söylediği belirtildi.

Almanya'nın 6. cumhurbaşkanıydı

Almanya’nın eski cumhurbaşkanlarından Richard Von Weizsacker, 1984-1994 yılları arasında Almanya'nın altıncı cumhurbaşkanı olarak görev yapmıştı. Richard Von Weizsacker'in dört çocuğundan biri olan Fritz Von Weizsacker, Freiburg, Boston ve Zürih'te görev yaptıktan sonra 2005'ten bu yana Berlin Schlosspark Hastanesi'nde başhekim olarak çalışıyordu.

Eski Cumhurbaşkanı Richard Von Weizsacker'in doktor oğlu Fritz Von Weizsacker, Salı akşamı dahiliye bölümü başhekimi olarak görev yaptığı Schlosspark Hastanesinde verdiği seminer sırasında bıçaklı bir saldırgan tarafından öldürüldü.

Kamuya açık olan semineri takip eden bir polis memuru da olaya müdahale etmek isterken bıçak darbeleriyle ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan polisin olay esnasında görevli olmadığı belirtilmişti. Saldırgan, bir psikiyatri kliniğine yatırıldı. Cinayetle ilgili soruşturma geniş kapsamlı olarak devam ediyor.

Yorumlar (0)